Forrás: Getty

Karácsonyi díszek papírból – Készülj kézműves dekorációkkal az ünnepekre

A karácsonyi díszek papírból készülve igazán személyessé tehetik az ünnepi dekorációt. Ráadásul a gyerekek számára is izgalmas feladat, hiszen ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek és hajtogathatnak kedvükre.

Karácsonyi díszek papírból

Hagyományos karácsonyi díszek papírból

A karácsonyi díszek papírból való elkészítése nem csak azért jó program, mert ráhangol az ünnepekre, de az alkotás nosztalgikus hangulatot is teremt. Biztosan te is készítettél gyerekként karácsonyi díszeket a családdal vagy a barátokkal, ezeknek a hangulatát idézheted meg egy-egy ilyen alkotással. Készíthetsz hagyományos formájú karácsonyi díszeket, például fenyőfát, hóembert vagy angyalkát. A gyerekeket is könnyen be lehet vonni ebbe, ráadásul az általuk készített díszekkel biztosan sokkal személyesebb lesz az ünnepi dekoráció a család számára. Ha a kicsik is beszállnak, akkor ügyelj arra, hogy csak biztonságos felszereléséket és alapanyagot használjanak. Az olló maradjon inkább a te kezedben!

Karácsonyi díszek papírból – Készülj kézműves dekorációkkal az ünnepekre
Forrás: Getty

Karácsonyi díszek papírból – Hol lehet őket felhasználni?

Az elkészített díszeket otthon sokféle módon fel tudod használni, akár minden helyiség kaphat egy kis kézzel készült dekorációt. Az akasztós díszek természetesen mehetnek a karácsonyfára, de ezen kívül jó hely nekik mindenféle kilincs vagy kiálló felület, ahová fel tudod őket akasztani. A kivágott dekorációkat fel tudod tenni az ablakra vagy ajtóra. De a gyerekek által készített díszekből akár ajándékok is lehetnek a nagyszülőknek vagy nagybácsiknak és nagynéni.

Karácsonyi díszek papírból – Haladó szint

Ha egy kis kihívásra is vágysz a dekoráció készítése során, akkor neked is van néhány ötletünk. Készíthetsz például gömb alakú díszeket papírból. Ehhez először is sok réteg papírral lesz szükséged. Ezeket rögzítsd egymáshoz, majd vágd ki a kívánt formát a rögzítés köré. Ezek után a papírt már csak ki kell hajtogatnod minden oldalra, így egy gömböt kapsz. Ha a hagyományos díszeket akarod kicsit feldobni, akkor használj különböző színű, méretű és anyagú papírokat hozzá, így a színek és a textúrák kombinációja biztosan egyedi végeredményt ad majd.

Karácsonyi díszek papírból – Készülj kézműves dekorációkkal az ünnepekre
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.