Forrás: Getty

Kandalló mellé fatároló ötletek – Így tartsd kéznél stílusosan a tűzifát a lakásban

Kandalló mellé fatároló ötletek – DIY megoldások

  • Multifunkcionális fatároló

Ha akad a ház körül strapabíró szekrény, akkor egy kis felújítás után kifejezetten mutatós, multifunkcionális darab lehet a lakásban. Csak tényleg erős szerkezetű szekrényekbe pakoljunk tűzifát, különben összedőlhet, ami balesetveszélyes. A szekrényke tetejét pedig használhatjuk tárolásra vagy akár asztalkának is, tehát ez a többfunkciós tároló igazi helytakarékos megoldás.

  • Fatároló szekrény

A magas szekrények előnye az apró fatárolókkal szemben az, hogy ritkábban kell feltölteni őket, hiszen több fér rá. Ráadásul a fa szuper jól mutat dekorációként is a szekrényen. A fa alá a polcokra mindenképp terítsünk védőfóliát vagy pokrócot, hogy megóvjuk a tűzifák szálkáitól. 

  • Dézsa vagy vödör

Szintén régi, ház körül megtalálható alapra lesz szükség a következő fatárolási módszerhez. Egy régi dézsát vagy vödröt alakítsunk át fatárolónak, amit már a fahordáshoz is használhatunk. Ha fából készült, érdemes faápoló festékkel lekenni, mielőtt szolgálatba állítanánk, és vízhatlan fóliával kibélelni a belsejét. 

Kandalló mellé fatároló ötletek – Bolti és beépített megoldások

  • Kerek, fém fatároló

A webáruházak kínálatát böngészve egész érdekes megoldásokat találunk a kandalló mellé fatároló ötletek listáját böngészve. Például ez az óriási fém tároló szuper jól mutat, hiába csak egy nagy fém darab. Különleges formája miatt azonban nagyon is jól működik dekorációként is, biztosan feldobja a kandalló környékét. 

  • Oldalra beépített fatároló

A beépített kandalló melletti fatárolók egyszerre praktikusak és dekoratívak. A jó hír, hogy utólag is ki lehet alakítani viszonylag egyszerűen, akár egy nap alatt is. Ha szeretnél hosszútávon szép fatárolót az otthonodba, mindenképp megéri a kialakítása, hiszen a tűztől egy karnyújtásnyira lesznek a fahasábok úgy, hogy közben dekorálják is otthonod.

  • Farakás a beugróban

Sosem találsz olyan jó funkciót a süllyesztett falrészeknek, mint a tűzifa tárolása! Kialakításával sem kell sokat bajlódni, csupán küszöböt és szegélyt kell adni annak a résznek, ahol sorakoznak majd a fák. Minimalista és skandináv stílusú otthonokba is tökéletes megoldás, hiszen a nyers fa mindkét irányzatnak központi eleme.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.