Forrás: Getty

Itt a grillszezon! Mutatjuk, hogyan kell szakszerűen letakarítani a grillrácsot

Ez azonban hiba! Sosem szabad tisztítás nélkül elpakolni a grillt. Ráadásul az alábbi grilltisztító módszerrel pillanatok alatt ismét fényesen ragyog majd a rács. Mutatjuk is, hogyan csináld.

Ezekre lesz szükséged a grillrács tisztításához

  • Kaparófejes grill tisztító kefe
  • fémszálas dörzsölőkefe
  • rongyok
  • általános mosogatószer

A grill tisztítása lépésről lépésre

  1. lépés: A fémszálas dörzsölőkefével menjünk át az egész felületen, kaparjunk le minden ételmaradékot és nagyobb szennyeződést. Ezt a lépést érdemes elvégezni már a sütés után közvetlenül, hiszen jóval könnyebben tudjuk majd a kerti parti után befejezni a tisztítását.
  2. lépés: A kaparófejes eszköz következik, ami segítségével könnyedén le tudjuk kaparni az odaégett maradékot, zsírt, olajat – egyszóval a sötét színű „pasztát”.
  3. lépés: Nedvesítsük be a rongyot, csöpögtessünk rá némi mosogatószert, és töröljük át vele a rácsot. Ezzel feloldjuk a makacs szennyeződéseket, és könnyebb lesz tükörsima végeredményt elérni.
  4. lépés: Bár nem minden esetben szükséges, néha hasznunkra válhat, ha beáztatjuk pár percre a rácsot mosogatószeres vízbe.
  5. lépés: Amíg ázik a rács, van időnk a grill többi részével foglalkozni. Lapátoljuk ki belőle a használt szenet, szedjük ki az esetleg belepottyant ételmaradékokat.
  6. lépés: A szén eltávolítása után töröljük át a grill egész felületét, hogy minél kevesebb szennyeződés kössön rá, így sokáig tiszta grillen élvezhetjük a sütögetést.
  7. lépés: A rács tisztítását fejezzük be az áztatás után, töröljük át még egyszer alaposan egy tiszta, mosogatószeres ronggyal. Ezután öblítsük át, és el is készültünk a feladattal.  

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.