Forrás: Getty

Ez azonban hiba! Sosem szabad tisztítás nélkül elpakolni a grillt. Ráadásul az alábbi grilltisztító módszerrel pillanatok alatt ismét fényesen ragyog majd a rács. Mutatjuk is, hogyan csináld.
Ezekre lesz szükséged a grillrács tisztításához
- Kaparófejes grill tisztító kefe
- fémszálas dörzsölőkefe
- rongyok
- általános mosogatószer
Olvasd el ezt is!5 tipp, hogy kicsi garázsod kényelmes legyen
A grill tisztítása lépésről lépésre
- lépés: A fémszálas dörzsölőkefével menjünk át az egész felületen, kaparjunk le minden ételmaradékot és nagyobb szennyeződést. Ezt a lépést érdemes elvégezni már a sütés után közvetlenül, hiszen jóval könnyebben tudjuk majd a kerti parti után befejezni a tisztítását.
- lépés: A kaparófejes eszköz következik, ami segítségével könnyedén le tudjuk kaparni az odaégett maradékot, zsírt, olajat – egyszóval a sötét színű „pasztát”.
- lépés: Nedvesítsük be a rongyot, csöpögtessünk rá némi mosogatószert, és töröljük át vele a rácsot. Ezzel feloldjuk a makacs szennyeződéseket, és könnyebb lesz tükörsima végeredményt elérni.
- lépés: Bár nem minden esetben szükséges, néha hasznunkra válhat, ha beáztatjuk pár percre a rácsot mosogatószeres vízbe.
- lépés: Amíg ázik a rács, van időnk a grill többi részével foglalkozni. Lapátoljuk ki belőle a használt szenet, szedjük ki az esetleg belepottyant ételmaradékokat.
- lépés: A szén eltávolítása után töröljük át a grill egész felületét, hogy minél kevesebb szennyeződés kössön rá, így sokáig tiszta grillen élvezhetjük a sütögetést.
- lépés: A rács tisztítását fejezzük be az áztatás után, töröljük át még egyszer alaposan egy tiszta, mosogatószeres ronggyal. Ezután öblítsük át, és el is készültünk a feladattal.