Forrás: Getty
1. Ne hagyd, hogy foltos legyen
Az indukciós főzőlap (is) könnyen foltos lesz sütés-főzés közben. Ezzel nincs is semmi baj. A legfontosabb, amit tehetsz, ha nem hagyod, hogy az ételmaradék vagy a kifröccsent zsír odaszáradjon. Amint egy kicsit kihűlt a felület, egy puha, nedves szivaccsal töröld le, amennyire csak tudod.
2. Speciális tisztítószerek használata
Az indukciós főzőlapokhoz kifejlesztett speciális tisztítószerek hatékonyan eltávolítják a makacs szennyeződéseket is. Ezek legnagyobb előnye, hogy nem karcolják meg a felületet.
3. Ecet és szódabikarbóna
Természetesen nem kell azonnal a boltba rohannod sütés után, házi praktikákat is bevethetsz az indukciós főzőlap tisztítására. Ilyen például az ecet és a szódabikarbóna kombója. Szórj egy kevés szódabikarbónát a felületre, majd spricceld le ecettel. Hagyd, hogy a keverék néhány percig hasson, majd egy puha ronggyal töröld le.
4. Természetes fényesítés
A tisztítás után természetes módon is fényesítheted az indukciós főzőlapot. Csepegtess egy kis olívaolajat egy puha ruhára, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele a főzőlapot. Ez nemcsak fényt ad neki, de védőréteget is képez rajta.
Légy elővigyázatos!
A legjobb módja annak, hogy tisztán tartsd az indukciós főzőlapot, ha elővigyázatos vagy. Használj fedőt főzés közben, hogy ne tudjon kiszökni semmi a serpenyőből vagy a fazékból. Emellett ügyelj arra, hogy mindig tiszta edényeket használj, mert a koszos edények alja könnyen nyomot hagyhat a főzőlapon.
Fontos: ne használj durva tisztítószereket
Fontos, hogy kerüld a durva súrolószert vagy eszközt, mert ezek megkarcolhatják az indukciós főzőlap felületét. Mindig puha rongyot vagy szivacsot használj, hogy megőrizd a főzőlap fényét és simaságát.