Forrás: Getty

Íme, a zseniális és egyszerű trükk, amitől hosszan friss marad a vágott karácsonyfa

Mit is kell tenni?

Mivel a vágott fenyők a sérült részeiken elkezdenek gyantát termelni, a kivágás után a törzs körül is elkezd egy vékony gyantaréteg képződni. Ez a gyantaréteg nem feltűnő, nem is látható, ám kifejezetten gátolja a fa vízfelvevő képességét, azaz hiába tartod nedvesen a fa tövét, a víz nem fog tudni segíteni.

Erre a problémára jelent megoldást a következő trükk: állítsd a fát víztartós talpba, de először hideg víz helyett nagyon meleg vizet használj, és hagyd abban ázni a fa tövét.

Miért működik ez a trükk?

A meleg víz leolvasztja a fa által termelt gyantát, így a későbbiekben jóval több vizet tud majd felszívni a fa törzse, és jelentősen frissebbek maradnak a tűlevelek és ágak még a szoba melegében is.

Milyen más trükköket lehet még bevetni a friss vágott karácsonyfa érdekében?

  1. Rendszeres vízellátás: A vágott karácsonyfát tartsd vízben, ráadásul amikor csak lehet, cseréld is a vizet alatta. A fa szívóerein keresztül felveszi a vizet, ami hozzájárul a tűlevelek nedvességének megőrzéséhez.
  2. Friss vágás: Mielőtt bevinnéd a fát a lakásba, vágj le körülbelül 2-5 centimétert az aljáról. Ez segít abban, hogy a fa jobban felszívja majd a vizet.
  3. Megfelelő helyen állítsd fel a fát: Tartsd távol a fát közvetlen hőforrásoktól, mint például radiátorok vagy hősugárzók, mert ezek gyorsíthatják a kiszáradását.
  4. Karácsonyfa-tápanyag: Speciális karácsonyfa-tápanyagokat is tudsz beszerezni, amiket a fa vízébe keverhetsz, hogy az tovább megőrizze frissességét.
  5. Helyes tárolás: Ha jó pár nappal a díszítés előtt szerzed be a fát, akkor állítsd egy vödör vízbe, hogy a dekorálásig is tudjon nedvességet szívni magába.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.