Forrás: Getty

Íme 5 dolog, amit szakértők szerint nem ajánlott műanyag dobozokban tárolni

1. Élelmiszerek

Akár friss, akár tartós élelmiszerről van szó, fontos, hogy műanyag helyett üvegtárolóban tartsd. A műanyag dobozok hajlamosak felvenni az élelmiszerek szagát és vegyi anyagokkal „szennyezni” az élelmiszereket. Ezek a tárolók ugyanis érzékenyek a hőmérsékleti ingadozásokra, amely idővel penészedést és minőségromlást okozhat.

2. Természetes szövetek és érzékeny anyagok

Amikor ruházatról van szó, a műanyag tárolódobozokat mindenképpen hanyagold. Ez különösen igaz az érzékeny szövetekre, mint amilyen például a selyem és a csipke, valamint a természetes textíliákra, mint a kasmír és a gyapjú. Ezek a szövetek könnyen megsérülhetnek, és a nem megfelelő tárolás miatt még a tiszta darabok is kellemetlen szagúvá válhatnak.

3. Bőráruk

Hasonlóképpen érdemes kerülnöd a műanyag dobozokat a bőr tárgyak esetében, legyen szó akár ruházatról, cipőről, kézitáskákról vagy kiegészítőkről. A műanyagban megfogott felesleges nedvesség idővel károsíthatja a bőrt, repedéseket és néha még penészképződést is okozhat. Ahogy más természetes anyagok, a bőr is jól szellőző tároló megoldást igényel, hogy sokáig friss és jó állapotú maradjon.

Íme 5 dolog, amit szakértők szerint nem ajánlott műanyag dobozokban tárolni
Forrás: Getty

4. Állateledel

Te is azonnal áttöltöd a kutyatápot vagy macskaeledelt egy műanyag tárolóba? Akkor jó, ha tudod, hogy a bennük lévő olajok könnyen megsavanyodhatnak, ha hosszú ideig műanyagban tárolják őket. A műanyag idővel felszívhatja az olajokat, aminek eredményeként az egész tartály savanyú és állott szagú lehet. Ezért vagy tartsd a műanyag dobozon belül is zacskóban az eledelt, vagy minden újratöltés előtt alaposan mosd át a tároló belsejét.

5. Elektronikai eszközök

Az elektronikai eszközöket sem célszerű műanyag dobozokban tárolni a hőmérsékleti és páratartalmi problémák miatt. A felhalmozódott nedvesség ugyanis könnyen tönkreteszi őket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.