Forrás: Getty

Így teheted friss illatúvá a ruhásszekrényed szódabikarbónával

Biztos hallottál már arról, hogy a szódabikarbóna remek tisztítószer, így gyakorlatilag nélkülözhetetlen a háztartásban. Az viszont kevésbé ismert róla, hogy a szagokat is remekül semlegesíti. Éppen ezért remek megoldást nyújt arra, hogy a gardróbod is tartósan hívogató illatot árasszon – a ruháiddal együtt. Ennek az egyszerű trükknek a bevetésével gondoskodhatsz tehát arról, hogy a ruháid az év minden napján képesek legyenek megőrizni a mosás utáni frissességüket.

Szekrényillatosítás szódabikarbónával lépésről lépésre

A szekrényed méretétől és az állott szag intenzitásától függően fél vagy egy bögrényi szódabikarbónára lesz szükséged. Ha nem csupán a szagok semlegesítése a cél, hanem valamilyen kellemes illatot is szeretnél, akkor néhány csepp természetes illóolajat is tehetsz a szódabikarbónára. Érdemes olyan antibakteriális hatású illóolajat választanod, mint amilyen a teafa-, a levendula- vagy az eukaliptuszolaj, ami nemcsak ahhoz járul hozzá, hogy a mosószer és az öblítő illata tovább megmaradjon a ruháidban, hanem még illatosabbá varázsolja őket.

Így teheted friss illatúvá a ruhásszekrényed szódabikarbónával
Forrás: Getty

Ezután nincs más teendőd, mint néhány nyitott tartóban elhelyezni a szódabikarbónát, majd betenni a polcokra és a szekrény sarkaiba. Alternatív megoldásként textilzsákocskákat vagy régi zoknikat is megtölthetsz szódabikarbónával. Ügyelj rá, hogy biztonságos helyre kerüljenek, és biztosan ne jusson ki belőlük az anyag. Kétoldalú ragasztószalaggal is rögzítheted őket.

A hosszú távú eredmény érdekében 1-2 havonta érdemes cserélned a szódabikarbónát. De előfordulhat, hogy néhány nap után már nem is lesz szükség rá.

Illatos szennyestartó? Igen!

Akár hiszed, akár nem, még a szennyes ruhák szagát is semlegesítheted ezzel a módszerrel. Szórj egy kis szódabikarbónát a szennyestartó aljára, vagy ragassz bele illóolajos szódabikarbónával töltött zsákocskát. A szórás azért is remek, mert a mosógépbe kerülve segít még tisztábbá és illatosabbá tenni a ruháidat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.