Forrás: Getty

Így távolíthatod el az állatszőrt a frissen mosott ruhákból

Használj ecetet a mosáshoz!

Talán hallottad már, hogy több okból kifolyólag is érdemes ecetet használni a mosáshoz: például azért, mert védi a mosógépet a vízkőtől, illetve szagtalanítja, fertőtleníti és puhítja az anyagokat. Sőt, egy dobnyi szennyeshez elég mindössze fél csészényi ecetet adnod ahhoz, hogy ellazuljanak az anyagrostok és csökkenjen a pH-érték, és ezáltal mérséklődjön az elektrosztatikusság is, ami a szőrszálak megtapadásának fő oka.

Vesd be a szöszgyűjtő labdát!

Ha valamiért nem szeretnél ecetet használni a mosáshoz, akkor beszerezhetsz szösz- vagy szőrgyűjtő labdákat. Ezek a többnyire golf- vagy teniszlabda mérető golyócskák olyan anyagból készültek, hogy magukhoz vonzzák a szőrt és a szöszöket, így rengeteg kellemetlenségtől megkímélnek. Figyelem! Elterjedt az a tévhit, hogy alufóliából formázott golyó is alkalmas erre a célra, de ez egyrészt nem segít a szőrproblémán, másrészt pedig tönkreteheti a mosógép dobját.

Így távolíthatod el az állatszőrt a frissen mosott ruhákból
Forrás: Getty

Legyen tiszta a mosógéped!

Könnyen szöszös és szőrös lesz a ruha, ha a mosó- vagy szárítógép tele van nem kívánt szálakkal. Ennek az a fő jele, hogy a frissen mosott ruha „bundásabb”, mint ahogy bekerült a gépbe. A tisztításhoz tegyél fél csésze ecetet a mosószer helyére, és kapcsold be egy öblítő programra az üres gépet. Az ecet természetes puhítóként lehetővé teszi, hogy a szőrszálak könnyebben távozzanak a szennyvízzel. Jó, ha ellenőrzöd a szűrőt is, mert ott is találhatsz egy-két meglepetés szőrcsomót.

Elő a szösztelenítő gurigával!

Néha nincs más megoldás, mint az állatszőrt is hatékonyan eltávolító szösztelenítő guriga használata. Az öntapadós papírfelülettel könnyen, gyorsan és higiénikusan megszabadulhatsz a szőrszálaktól – nem véletlenül javasolt, hogy alapfelszerelés legyen minden kisállatos háztartásban, sőt legyen belőle tartalék is otthon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.