Forrás: Getty

Így tarthatod tisztán a zuhanyfüggönyt

Fertőtlenítés és tisztítás lépésről lépésre

  1. Tisztítószer előkészítése: Válaszd ki a tisztítószert! A legtöbb háztartási tisztítószer vagy az ecet és a víz keveréke tökéletesen erre. Ügyelj arra, hogy ne használj túl erős vegyszereket, mert azok esetleg károsíthatják a függöny anyagát, vagy kikezdhetik a színét.
  2. Függöny tisztítása: Nedvesítsd be a zuhanyfüggönyt, majd vidd fel rá a tisztítószert. Egy kefével vagy egy szivaccsal alaposan dörzsöld át mindkét oldalát. Ha közben rá tudod fektetni a falra, az nagyban megkönnyíti a dolgod, de akár le is veheted a helyéről, és lefektetheted egy tiszta, sima felületre.
    Tipp: A szegélyek és a karikák tisztításához használhatsz egy régi fogkefét!
  3. Fertőtlenítés: Miután megtisztítottad a zuhanyfüggönyt, öblítsd le alaposan vízzel. Majd jöhet a fertőtlenítés! Ehhez használhatsz bolti fertőtlenítőt, de akár ecetet, ha a természetes megoldásokat kedveled. Permetezd vagy töröld át vele a függöny teljes felületét, majd hagyd megszáradni.
  4. Szárítás: Miután a zuhanyfüggöny teljesen megszáradt, hajtogasd vissza a helyére. Fontos a türelem (nem csak itt, a mindennapos zuhanyzás után is), mert ha vizesen húzod össze, azzal kedvezel a penészgombák és baktériumok elszaporodását.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.