Forrás: Getty

Így tarthatod rendben a legkönnyebben a fürdőszobát

Amit naponta csinálj meg:

1. Kilincsek és csapok letörlése

Használj fertőtlenítő törlőkendőt vagy szivacsot a kilincsek, csapok és mosdók rendszeres áttörléséhez, hogy eltávolítsd róluk a foltokat és szennyeződéseket. Ezt fontos naponta elvégezni, mivel ezeken a felületeken könnyen és gyorsan elszaporodnak a baktériumok.

2. Tusfalak és ajtók szárazon tartása

Minden tusolás után töröld szárazra a zuhanyfülkét és az ajtókat. Ez segít megelőzni a szappanlerakódások és a vízfoltok kialakulását. Húzd szét a zuhanyfüggönyt, hogy gyorsabban száradjon.

3. Nedves törölközők és fürdőszőnyegek szárítása

Akaszd fel a nedves törölközőket és a szőnyegeket, hogy minél gyorsabban megszáradjanak, és elkerüld a penész megjelenését. Ezzel ráadásul a kellemetlen szagokat is meg tudod előzni.

Amit legalább hetente csinálj meg:

1. Törölközők és fürdőszőnyegek mosása

Gyűjtsd össze és moss ki minden törölközőt, mosdókesztyűt, kéztörlőt és fürdőszőnyeget. Ha kis szőnyegjeid vannak, rázd ki őket alaposan, hogy a halszálak és a por kimenjen belőlük.

2. WC tisztítása és fertőtlenítése

Kezdd azzal, hogy öntesz bele tisztítószert, majd engedj rá egy kis vizet, és zárd le a fedelet, hogy a szernek legyen ideje hatni. Töröld le a WC külső részét fertőtlenítő törlőkendővel. Ha végeztél, a kefével súrold át, majd öblítsd le a WC-t.

3. Zuhany vagy kád tisztítása

Függetlenül attól, hogy épített vagy üveg zuhanykabinod van, minden héten alaposan takarítsd ki, hogy eltávolítsd róla a szappanlerakódást, vízfoltokat, vízkövet és a felületeken esetlegesen kialakult penészt.

4. Tükrök tisztítása

Miután a mosdó és a pult tiszta, használj üvegtisztítót vagy permetezz egy kis fehér ecetet a tükrökre. Töröld le egy mikroszálas kendővel, hogy ne maradjon csíkos.

5. Padló tisztítása

Most, hogy minden más tiszta, porszívózd fel a fürdőszoba padlóját! Hatékonyabb, mint a seprés, mert a haj- és szőrszálak és a por nagyobb részét így tudod könnyebben összegyűjteni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.