Forrás: Getty

Így segít a szódabikarbóna a hangyák elleni harcban

Noha a szódabikarbónát elsősorban a sütéshez és a takarításhoz hívjuk segítségül, a hangyák távoltartásában is a segítségedre lehet. Azonban légy körültekintő, mert itt is van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venned.

Valóban hasznos a szódabikarbóna a hangyák ellen?

Az első és legfontosabb kérdés: valóban képes a szódabikarbóna megölni a hangyákat? Nos, a válasz nem egyértelműen igen vagy nem. De ne csüggedj, van néhány trükk, amivel a szódabikarbónát hatékonyabbá teheted.

Mit kell tenned?

Ha szeretnéd felszámolni a hangyabolyt az otthonodban, akkor a következőket kell tenned. Vegyél egy rész szódabikarbónát és egy rész porcukrot, és keverd össze őket alaposan.Tedd a keveréket egy lapos tálban vagy fedő alatt arra a területre, ahol a hangyákat észlelted. A finom porcukor magához vonzza majd a rovarokat, míg a keverékben található szódabikarbóna elvégzi a piszkos munkát.

Tipp: Ha még hatékonyabb megoldásra vágysz, akkor az előbbi keverékhez adj hozzá egy rész bórsavat is.

Mi van, ha ez nem működik?

És ne feledd, ha a házi módszerek nem válnak be, még mindig adott a lehetőség, hogy hívj egy szakembert, aki segít megoldani a problémát. De előbb mindenképp adj egy esélyt ennek a környezetbarát praktikának!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.