Forrás: Getty

Így oldd meg a mosást, ha vendégek alszanak nálad

Válassz visszafogott illatot!

Mindenki szereti a frissen mosott ágyneműk és törölközők illatát, a többség pedig kifejezetten lelkesedik azért, ha kicsit markánsabb illatot érezhet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vendégek feltétlenül az erős illatok hívei – sőt, még az is lehet, hogy az ilyen illatanyag náluk allergiás reakciót vált ki.

A legjobb, amit tehetsz a vendégek érkezése előtt, ha visszafogott, mégis finom illatú mosószert és öblítőt választasz. Ha előre tudod, hogy valakinek kifejezetten érzékeny a bőre, nyugodtan választhatsz hipoallergén vagy bababőrhöz is ideális terméket is. A törölközők mosásánál egy kis ecetet is használhatsz, ami anélkül tisztítja és puhítja az anyagot, hogy bármilyen adalék kerülne bele.

Mosd ki az ágyneműket és a törölközőket!

Gyakori hiba, hogy a vendégek érkezése előtt csak arra gondol a házigazda, hogy mi legyen a menü és a program. Pedig az is rendkívül fontos, hogy tiszta ágyneművel és törölközővel tudj szolgálni a vendégeidnek. Erre akkor is szükség van, ha gyakorlatilag használatlan, mégis jó ideje nem mosott ágynemű van a vendégszobában – vagy éppen úgy állt a szerkényben –, mert azóta is vonzza a port és az allergéneket. Ilyenkor elég átöblíteni őket, nincs szükség teljes mosóprogramra. Persze, az is elengedhetetlen, hogy a szennyes mennyiségéhez és szennyezettségéhez igazítsd a mosószer- és öblítőmennyiséget a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.

Így oldd meg a mosást, ha vendégek alszanak nálad
Forrás: Getty

Ne töltsd túl a mosógépet!

Mielőtt több adag ágyneműt és törölközőt tennél a mosógépbe, ellenőrizd, hogy hány kilogramm a mosási (illetve szükség esetén szárítási) kapacitása, illetve mit ajánlanak a használati utasításban az egyes programokhoz. A rövidebb programok ugyanis általában kevesebb szennyeshez ideálisak. A túltöltés olyan kellemetlenségekhez vezethet, mint az elégtelen tisztítás vagy szárítás, de akár a mosógép is meghibásodhat tőle.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.