Forrás: Getty

#1 – Alma a kenyér mellett
Ez a trükk egyszerűen zseniális! Vágj félbe egy almát, majd ezt tedd be a kenyér vagy zsemlék mellé. Az alma nedvességet ad le, mindezt anélkül, hogy különféle baktériumok termőtalajává válna. Ennek a nedvességnek köszönhetően pedig nem száradnak ki olyan gyorsan a pékáruk. Pár nap elteltével cseréld ki az almát.
#2 – Csavard konyharuhába
Ezt a trükköt már lehet, hogy ismered: egy tiszta konyharuhába csavarva sokkal tovább maradnak puhák a péksütik. Ezen kívül a penész megjelenésének is elejét veheted, azaz két legyet ütsz egy csapásra.
#3 – Frissítsd fel vízzel
Akkor sem kell feltétlenül kidobnod a kenyeret, ha már megkeményedett. Egyszerűen tartsd folyó víz alá, csomagold be alufóliába, majd tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe. 3-5 perc elteltével olyan lesz, mintha most hoztad volna ki a pékségből.
#4 – Mélyhűtő
Ha jelentősen meg szeretnéd a kenyered élettartamát, akkor egyszerűen fagyaszd le. Így akár 3 hónap múlva is fogyasztható. Előbb azonban szeleteld fel, vagy már előre felszeletelt kenyeret vegyél, és azt tedd a mélyhűtőbe. A kenyérszeleteket így egyszerűen ki tudod venni, amikor szükséged van rá, és nem kell a fagyott kenyérrel küzdened.
Melyik kenyér áll el a legtovább?
Alapvetően elmondható, hogy a kovászos, rozsos és tönkölyös pékáruk maradnak a legtovább frissek, legrövidebb ideig pedig a fehér lisztből készült kenyér. A teljes kiőrlésű kenyerek akár 7 nappal tovább bírják a fehér kenyérnél. A tárolásnál arra érdemes figyelned, hogy a kenyér megkezdett fele mindig lefelé nézzen, illetve hogy a pékárut soha ne tárold légmentesen, ugyanis a kenyérnek levegőznie is kell.