Forrás: Getty

Így lesznek újra pihe-puhák a törölközőid

Puhítás ecettel

Próbáld ki, hogy a következő mosásnál hozzáadsz egy csészényi ecetet a mosószerhez. Talán már ezzel is látható és érezhető eredményt sikerül elérned, de ne aggódj, ha mégsem! Az érdesedést ugyanis többnyire az öblítő felhalmozódása okozza az anyagban, így több ecetes mosásra is szükség van.

Mosd külön a törölközőket!

Így kerülheted el, hogy más textíliák színe vagy anyaga kárt tegyen a makulátlan törölközőkben. A profik nem csupán színek, hanem anyagok szerint is szétválogatják a szennyest, így minden darabnak tovább megőrizhető a minősége.

Ne tömd tele a mosógépet!

A törölközőknek – méretüknél és súlyuknál fogva – több helyre van szükségük a dobban, hogy a gép alaposan átmossa őket, és kiöblítse az esetleges tisztítószer-maradványokat, amik később keményedést okozhatnak.

Ne használj túl sok öblítőt!

Noha csábító lehet az ötlet, hogy a törölközőid finom illatot árasszanak nagyon sokáig, ennek mégsem az öblítő-túladagolás a legmegfelelőbb módja. Ezzel ugyanis a már említett problémát idézheted elő a mennyei illathatás helyett.

Így lesznek újra pihe-puhák a törölközőid
Forrás: Getty

Fontos a címke

Ha az első dolgod volt a címke kivágása, „hogy ne szúrjon”, nem vagy egyedül. A baj csak az, hogy a címke minden textília esetében lényeges információkat tartalmaz. A legtöbb törölköző gond nélkül mosható viszonylag magas hőfokon, de korántsem mindegy, hogyan szárítható és vasalható.

Rázd ki őket kétszer!

Ezzel az egyszerű lépéssel máris sokat tehetsz a törölközőid hosszan tartó puhaságáért. Az első rázás még azelőtt esedékes, hogy beteszed őket a gépbe, mert meglazítod vele az anyagrostokat, így jobban hatnak és öblítésnél könnyebben kiürülnek a tisztítószerek. A második rázás pedig a gépi szárítás után vagy a teregetés előtt esedékes.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.