Forrás: Getty

Így lesz újra patyolattiszta a fehér zoknid

Praktikák a ragyogóan fehér zoknihoz

1. Mosogatógép tabletta

Engedj 1-2 liter vizet egy lavórba, tegyél bele a tablettát, és várd meg, hogy teljesen feloldódjon. Ezután dobd bele a fehér zoknit, és hagyd ázni több órán át, majd mehet a mosógépbe.

2. Szódabikarbóna

Tegyél egy nagyobb adag szódabikarbónát egy edény langyos vízbe, hagyd feloldódni, majd áztasd bele a zoknit. Itt is érdemes türelmesnek lenned, de cserébe biztos lehetsz abban, hogy a beszürkült vagy besárgult zoknik ismét fehérek lesznek.

3. Fogkrém

Ez elsőre meglepő lehet, de a fogkrém is képes tisztává varázsolni a fehér zoknit, főleg akkor, ha fűfoltok vannak rajta. Ezek eltávolításához egy kefe segítségével dörzsöld be a foltot fogkrémmel, majd egy órán át hagyd hatni. Az utolsó akkord itt is a gépi mosás.

4. Aszpirin

Az aszpirin nemcsak a fejfájás hatékony ellenszere, de a foltoké is. Ehhez tölts meg egy lavórt vízzel, oldj fel benne két tablettát, dobd bele a zoknit, és több órára hagyd benne.

5. Só

Sóval is újra tisztává tudod varázsolni a fehér zoknidat. Csak tegyél két evőkanál sót a meleg vízbe, keverd el, és várd meg, hogy teljesen feloldódjon. Tedd bele a zoknit, majd pár óra után alaposan öblítsd ki vagy dobd be a mosógépbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.