Forrás: Getty

Így készítsd elő az otthonod az ünnepi vendégfogadásra

1. Lomtalaníts

Akár takaríthatsz, akár nem, ha otthonod nem rendezett, akkor nem fog tisztának tűnni. Ezért kezdd az előkészületeket egy alapos takarítással. Ez többet jelent a rendszeres napi takarításnál. A cél, hogy a felületeket tisztára töröld, és minimalizáld a látható holmikat a központi terekben – ilyenkor gondolj a konyhára, étkezőre, nappalira.

2. Tedd rendbe a bejárat környékét

A bejárati rész az első, amit a vendégeid látnak, amikor érkeznek hozzád, ezért fontos, hogy tiszta és rendezett legyen. Emellett sok dolgot fog tárolni, hiszen itt hagyjátok a kabátokat, sálakat, kesztyűket és a téli cipőket is. Éppen ezért készíts ezeknek helyet: átmenetleg pakold el a család tagjainak kabátjait, cipőit és csizmáit, majd takarítsd ki alaposan ezt a részt (ne csak belül kívül is).

3. Frissítsd fel a fürdőt

Ez magában foglalja a porszívózást és a felmosást, a WC és a felületek fertőtlenítését, friss törölközők kihelyezését és a készletek feltöltését, mint például a WC-papírt és a szappant. Fontold meg néhány szezonális gyertya beszerzését is, hogy a fürdőszoba mindig frissen illatozzon.

Így készítsd elő az otthonod az ünnepi vendégfogadásra
Forrás: Getty

4. Takarítsd ki a konyhát

A konyha általában az ünnepek szíve és lelke, ezért fontos, hogy extra figyelmet fordíts rá a vendégváró takarítás során. Alapvető dolgokon túl győződj meg róla, hogy minden készülék tiszta és használatra kész, emellett rendezd el a konyhapultot is, hogy legyen helyed a sütés-főzés során. Ha ezekkel megvagy, jöhet néhány apró dísz, hogy ide is beköltözhessen a karácsonyi hangulat.

5. Takarítsd ki az étkezőt

A konyhához hasonlóan az étkező is központi helyszín. Az alapos takarítás, portalanítás és fertőtlenítés mellett cseréld le vagy mosd ki a textíliákat is, hogy minden friss illatot árasszon.

6.  Készíts elő egy kényelmes nappalit

Mivel idővel úgyis átkötözik majd a vendégsereg a nappaliban, erre is fordíts kiemelt figyelmet.  Porszívózd át a szőnyegeket és a bútorokat, moss fel, porold le a felületeket, tisztítsd meg az ablakokat, cseréld le a díszpárnák huzatát, és tegyél ki takarót is a kanapéra, amitől csak még hívogatóbb lesz az összhatás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.