Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból

Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból

Szívesen dekorálod növényekkel otthonod? Érdekel a virágszárítás folyamata, hogy hónapokon át csodálhasd tavaszi növényeid? Akkor görgess tovább!

Ötletládához ad!

A tavasz a színes szirmokkal pompázó virágoskertekről szól, így nem csoda, ha sokan szeretnék megtartani ezt a hangulatát hónapokon át. A virágszárítás tökéletes módja a színes virágok megőrzésének, és dekorációknak sem utolsók akár a kertben, akár a házban. Mutatjuk, hogyan csináld.

1. Szárítandó virágok kiválasztása

A szárítás csak azoknál a növényeknél működik, amelyeknek nincs nagy víztartalma. A varjúháj például emiatt alkalmatlan a szárításra, ellenben számos népszerű virág, mint például a rózsa, a levendula, a búzavirág vagy a dália tökéletes alapanyag a száraz csokorhoz.

2. Növények vágása

A tökéletes szárított csokorhoz még nem teljesen kinyílt virágokat kell használnunk. Persze közben kicsit szeretnénk is a kertben gyönyörködni bennük. Mi ilyenkor a megoldás? Hagyjuk őket pár napig virágozni, majd még a sziromhullatás előtt vágjuk le őket.

3. A csokor összeállítása

A következő lépés a legizgalmasabb: itt az idő összeállítani a csokrot a vágott virágokból. Mivel a már teljesen száraz növények könnyen törnek, még frissen kell összeállítani őket, hogy szépen száradjanak meg.

Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból
Forrás: getty

4. Szárítás

A virágcsokrokat a levegőn a legegyszerűbb megszárítani, sőt, a profik szerint csak így lesz mutatós a végeredmény. A csokorról távolítsuk el a nagyobb leveleket, de hagyjunk meg párat a látvány kedvéért. Kötözzük össze a csokrot egy zsineggel, majd lógassuk fel.

5. Megfelelő körülmények biztosítása

A virágfürtöket a közvetlen napfénytől távol, lehetőleg sötétben kell tartani. Minél több napfény éri a virágokat, annál jobban kifakul a színük. Ne tegyük a száradó csokrokat túl közel egymáshoz, és próbáljuk a megfelelő levegőcserét is biztosítani rendszeres szellőztetéssel (de nem huzattal!).

6. A csokrok elhelyezése

Nagyjából 10-20 nap után a csokroknak teljesen száraznak kellene lenniük, ezután elkezdhetjük dekorálni velük az otthonunkat. A csokrokat olyan végleges helyre tegyük, ahol nem éri őket sem huzat, sem közvetlen napfény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin