Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból

Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból

Szívesen dekorálod növényekkel otthonod? Érdekel a virágszárítás folyamata, hogy hónapokon át csodálhasd tavaszi növényeid? Akkor görgess tovább!

Ötletládához ad!

A tavasz a színes szirmokkal pompázó virágoskertekről szól, így nem csoda, ha sokan szeretnék megtartani ezt a hangulatát hónapokon át. A virágszárítás tökéletes módja a színes virágok megőrzésének, és dekorációknak sem utolsók akár a kertben, akár a házban. Mutatjuk, hogyan csináld.

1. Szárítandó virágok kiválasztása

A szárítás csak azoknál a növényeknél működik, amelyeknek nincs nagy víztartalma. A varjúháj például emiatt alkalmatlan a szárításra, ellenben számos népszerű virág, mint például a rózsa, a levendula, a búzavirág vagy a dália tökéletes alapanyag a száraz csokorhoz.

2. Növények vágása

A tökéletes szárított csokorhoz még nem teljesen kinyílt virágokat kell használnunk. Persze közben kicsit szeretnénk is a kertben gyönyörködni bennük. Mi ilyenkor a megoldás? Hagyjuk őket pár napig virágozni, majd még a sziromhullatás előtt vágjuk le őket.

3. A csokor összeállítása

A következő lépés a legizgalmasabb: itt az idő összeállítani a csokrot a vágott virágokból. Mivel a már teljesen száraz növények könnyen törnek, még frissen kell összeállítani őket, hogy szépen száradjanak meg.

Így készíts magad szárított csokrot a kerti virágokból
Forrás: getty

4. Szárítás

A virágcsokrokat a levegőn a legegyszerűbb megszárítani, sőt, a profik szerint csak így lesz mutatós a végeredmény. A csokorról távolítsuk el a nagyobb leveleket, de hagyjunk meg párat a látvány kedvéért. Kötözzük össze a csokrot egy zsineggel, majd lógassuk fel.

5. Megfelelő körülmények biztosítása

A virágfürtöket a közvetlen napfénytől távol, lehetőleg sötétben kell tartani. Minél több napfény éri a virágokat, annál jobban kifakul a színük. Ne tegyük a száradó csokrokat túl közel egymáshoz, és próbáljuk a megfelelő levegőcserét is biztosítani rendszeres szellőztetéssel (de nem huzattal!).

6. A csokrok elhelyezése

Nagyjából 10-20 nap után a csokroknak teljesen száraznak kellene lenniük, ezután elkezdhetjük dekorálni velük az otthonunkat. A csokrokat olyan végleges helyre tegyük, ahol nem éri őket sem huzat, sem közvetlen napfény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin