Forrás: Getty

Így kell mosni az ágyneműt – Van néhány speciális szabály, amivel érdemes tisztában lenned
  1. Olvasd el az utasításokat: Mindig olvasd el az ágynemű címkéjén található mosási utasításokat. Ezek az utasítások az adott anyag és típus szerinti legjobb mosási módot mutatják meg.
  2. Szín szerint csoportosítás: Nem érdemes ezt megspórolni. Csoportosítsd az ágyneműt szín vagy anyag szerint. Ne keverd össze például a színeset a fehérrel.
  3. Mosási hőmérséklet: Általában a pamut ágyneműket melegebb vízben (kb. 40-60°C) moshatod, míg a selyem vagy más érzékeny anyagokhoz hidegevv vizet (kb. 30°C) javasolt használni.
  4. Mosószer kiválasztása: Használj megfelelő mosószert, amely alkalmas az ágynemű típusára. Kerüld a túlzott mennyiségű mosószert, mert ez ronthatja az anyag minőségét, és nehezebben öblíthető ki.
  5. Centrifugálás: Használj alacsony vagy közepes centrifugálási sebességet, különösen, ha érzékeny anyagú ágyneműt mosol. A magas centrifugálás ronthat az anyag minőségén.
  6. Párnahuzatok: Időnként fordítsd ki a párnahuzatokat mosás előtt. Ez segít abban, hogy az anyag mindkét oldala egyenletesen tisztuljon.
  7. Szárítás: Az ágyneműket lehetőleg a szabad levegőn szárítsd, mivel a napsütés segíthet eltávolítani az anyagokból a baktériumokat és a kellemetlen szagokat. Ha szárítógépet használsz, alacsony hőmérsékletet válassz.
  8. Gondoskodás: Soha ne hagyj nedvesen álló ágyneműt a mosógépben, mert ez penészesedéshez vezethet. Ha lecseréled a huzatot, mosás után alaposan szárítsd meg, szellőztesd ki, és tárold száraz helyen.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.