Forrás: Getty

Így hozhatod ki a legtöbbet egy alkóvból

Dobd fel egy antik komóddal!

Nem mindig egyértelmű, mit lehet kezdeni egy alkóvval a konyhában, a nappaliban vagy a hálóban. Pedig okos tárolási megoldásokra minden háztartásban nagy szükség van. Egy antik komód nem csupán remek tárolóként funkcionál, hanem dísztárgy is egyben, ami sokat hozzátehet a helyiség hangulatához – sőt, akár teljes egészében meg is határozhatja azt.

Praktikus tárolósarok

Ha olyan helyen található az alkóv, hogy tényleg rettentően nehéz hasznosítanod – talán még bútor sem fér el benne –, akkor az még mindig nem veszett fejsze nyele. Nincs más dolgod, mint hívogató, kellemes árnyalatúra festeni a falat, és elhelyezni ott néhány polcot vagy akasztót az olyan háztartási eszközök és kiegészítők tárolására, amik mindig jó, ha kéznél vannak, ugyanakkor az is fontos, hogy ne legyenek útban.

Szimmetria vagy aszimmetria

Nem ritka, hogy két beugró rész is van egy helyiségben, így adott a lehetőség, hogy szimmetrikusan rendezd be őket. Egyforma tükrökkel, tárolókkal és kiegészítőkkel – például lámpákkal – egyszerűen varázslatos hatást érhetsz el. Persze ettől még a szoba többi elemének nem kell szimmetrikusnak lennie, sőt! A szimmetria és az aszimmetria váltakozása segít megteremteni az otthonosan esztétikus egyensúlyt.

Így hozhatod ki a legtöbbet egy alkóvból
Forrás: Getty

Beépített szekrény

Egy alkóvnál nincs is alkalmasabb hely egy beépített szekrény elhelyezésére. Az egyik legklasszikusabb és leghasznosabb tárolási megoldás előnye, hogy az ajtó színétől és anyagától függően akár dekorációs elem is lehet, ráadásul – mivel zárható – szó szerint bármit elhelyezhetsz benne. Az előszobában például remek helye lehet a kabátoknak, cipőknek és táskáknak, míg a konyhában a beépített szekrény lehet a kamra, a hálószobában pedig akár gardróbként is funkcionálhat.

Fésülködőasztal

Egy tükör, egy asztallap és két fiók – mindössze ennyi kell egy fésülködőasztalhoz. Az alkóv megvilágítottságától függően ilyenkor szükséged lehet kozmetikázásra alkalmas fényforrásra vagy akár tükörvilágításra.

Így hozhatod ki a legtöbbet egy alkóvból
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.