Forrás: Getty

Így előzd meg a tipikus tetőproblémákat

1. Tető felszínének átvizsgálása

Egyértelműnek tűnhet, mégis rengetegen megspórolják az egyszerű tetőellenőrzést. Ha teheted, nézz fel a tetőre kéthavonta egyszer, hogy minden rendben van-e. Fő a biztonság, ezért ehhez megéri befektetni egy stabil létrába. Nagy viharok után kifizetődő beiktatni egy külön ellenőrzést. Azonnal hívj egy szakembert, ha akár kisebb sérülés is van a házon, hiszen minél hamarabb kezeled a problémát, annál kisebb kárt okoz.

2. Rendszeresen ellenőrizd és tisztítsd ki az ereszt

Az eresz tisztítása szintén a tető épsége miatt fontos, de sajnos ez is a gyakran elhanyagolt ház körüli munkák közé tartozik. A baj sokszor csak akkor derül ki, amikor már késő olcsón megúszni a javításokat, és a tető szerkezete is sérül. Rendszeresen szánj időt arra, hogy ránézel az ereszre. Ősszel még gyakrabban is, hiszen a lehulló falevelek és termések mellett a gyakori esőzés is veszélyezteti a tetőt.

3. Élj az átmeneti megoldások lehetőségével

A tető vizsgálata során felfedezted, hogy nagy a baj, de még nem kezdődtek el a javító munkálatok? Semmiképp se várj a felújításra, a pénztárcád érdekében azonnal találj ki valamilyen átmeneti megoldást, pláne, ha beázásról van szó. Ebben kikérheted a szakemberek véleményét, legtöbbjük biztosan tud néhány praktikát, ami megvédheti a házadat az esőzések során.

4. Kérj profi segítség legalább évente egyszer

Hiába szánod rá magad időről időre a tető ellenőrzésére, ha nem vagy jártas ebben, nem fogod észrevenni a komolyabb bajokat. Olcsóbb, ha évente egyszer kihívsz egy szakembert, aki szakszerűen átvizsgálja a házat.

5. Takarítsd a tetőt is

A tető tisztítását akár Te magad is elvégezheted egy évben egyszer. Ehhez segítséget ebben a cikkünkben találsz. Használhatsz hozzá kefét és ecetet vagy magasnyomású mosót is. A moha, sár és a különféle termések ártatlannak tűnhetnek, de ha huzamosabb ideig a tetőn maradnak, akkor bizony hozzájárulnak a cserepek erodálásához.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.