Forrás: Getty

Így élhetsz egyszerűen hulladékmentesen

1. Kevesebb műanyag

Kezdd azzal, hogy minimalizálod a műanyag használatát. Cseréld le a műanyag tárolókat üveg vagy rozsdamentes acél alternatívákra, és válaszd inkább a mosható vászontáskákat a műanyag zacskók helyett, ha bevásárolni mész.

2. Komposztálj

Alakíts ki egy komposztálót a kertben, az erkélyen vagy akár a konyhádban, és használd a szerves hulladékot tápanyagként a kerted vagy virágoskerted számára. Ez a klasszikus kettőt egy csapásra: nem csak kevesebb hulladékot dobsz a kukába, de a növényeiddel is jót teszel.

Így élhetsz egyszerűen hulladékmentesen
Forrás: Getty

3. Vásárolj csomagolás-mentesen

Keresd azokat a boltokat, ahol lehetőség van csomagolásmentes termékek vásárlására, vagy válaszd azokat az árucikkeket, amelyeknek újrahasznosítható vagy eleve újrahasznosított a csomagolása. Szerencsére egyre több drogéria állít fel például újratöltő pontokat, ahol a mosószert vagy az öblítőt az otthonról magaddal vitt flakonba engedheted vele.

4. Használj újrahasznosítható termékeket

Kerüld az egyszer használatos termékek használatát, helyettük válassz újrahasznosítható alternatívákat, például újrahasznosítható szívószálakat és evőeszközöket – még akkor is, ha ezeket elmosni néha kicsit nehezebb.

5. Alakítsd át ruhatárad

Cseréld el azokat a ruháidat és kiegészítőidet, amelyeket már nem viselsz, hiszen ezzel úgy frissítheted fel a ruhatárad, hogy nem vásárolsz új darabokat. A megunt ruhaneműket pedig ne dobd ki, inkább adományozd el, vagy esetleg nézd meg, hogy nem tudod-e azokat átalakítani, vagy más célra felhasználni.

Így élhetsz egyszerűen hulladékmentesen
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.