Forrás: Getty

Idén a használt bútorok a befutók – Íme 5 tipp, hogyan találd meg a tökéletes darabokat

1. Gondold át az otthonod stílusát és az ott jól mutató stílusokat

Mielőtt elindulnál használt bútort keresni, gondold át, milyen stílust képvisel az otthonod, és milyen típusú bútorok illeszkednek a térbe. Legyen egy elképzelésed arról, milyen funkciót kell betöltenie a bútornak, és milyen méret és forma a legideálisabb.

2. Mindig ellenőrizd az állapotot és minőséget

Ha kiszemelsz valamit, ne felejtsd el alaposan ellenőrizni a minőségét. Ügyelj arra, hogy stabil-e a darab, különös tekintettel a bútor lábaira és szerkezetére. Nyisd ki a fiókokat, ellenőrizd az ajtók zsanérjait, és győződj meg arról, hogy a bútor masszív, és minden bizonnyal otthonodban is évekig jól mutat majd.

Idén a használt bútorok a befutók – Íme 5 tipp, hogyan találd meg a tökéletes darabokat
Forrás: Getty

3. Vizsgáld meg a kopottság mértékét

A használt bútoroknál elkerülhetetlen, hogy némi kopás vagy karcolás legyen rajtuk. Azonban fontos megkülönböztetni a természetes elhasználódást a tényleges károktól. Figyelj oda a foltokra, repedésekre vagy hiányzó részekre. Ezek a jelek segítenek megítélni a bútor állapotát, és azt is mérlegelheted, hogy a felújítási költségekkel együtt megéri-e megvásárolni.

4. Ismerd meg a kiszemelt darab múltját

A használt bútorok egyediségéhez hozzátartozik a mögöttük álló történet. Beszélgess a kereskedővel a bútor eredetéről, koráról, és arról, hogy mennyi ideig használták. Ezek az információk még értékesebbé tehetik az egyedi darabokat.

5. Légy rugalmas, nyitott és kitartó

A használt bútorok piaca változatos, és sosem lehet előre tudni, milyen kincsekre bukkanhatsz. Légy rugalmas az elvárásaidban, és nyitott az egyedi, felújításra váró darabokra is. Egy kis kreativitás és szeretetteljes felújítás után még a legegyszerűbb darabok is varázslatossá válhatnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.