Forrás: Getty

Halomban áll a mosás strandolás után? Ez az 5 tipp a segít felszámolni

1. Jóga matrac strandtörölköző helyett

Ints búcsút a strandtörölközőknek – legalábbis fekvőhely gyanánt ne használd ezeket többé. Válts inkább jóga matracra, ami jobban ellenáll a víznek, és a homokszemek sem tudnak olyan makacs módon “belemászni” az anyagába. A jóga matracot strandolás után egyszerűen csak töröld át egy nedves ronggyal vagy szivaccsal, és máris eggyel kevesebb a szennyes. 

2. Moss el mindent használat után

A fürdőruhákat, felfújható játékokat, széket vagy bármilyen más strandkiegészítőt öblítsd át tiszta csapvízzel, mielőtt az autóba tennéd vagy bevinnéd a lakásba. Ezzel is kevesebb homokot hordasz be magaddal.

3. Felejtsd el az öblítőt

Érhető, hogy szeretnéd, hogy a fürdőruhák és törölközők is friss és kellemes illatúak legyenek, viszont ezek mosásakor semmiképp se használj öblítőt. Az öblítő hatására ugyanis csak beleragadhat a tengeri só és a millió homokszem a textilek szálaiba, és mosás után is kellemetlen tapintásúak maradnak. 

4. Legyen nálad hintőpor

Hiába vigyázol a törölközőre, hogy ne legyen tele homokkal, ha a vízből kisétálva beletörlöd a homokos talpadat. A hintőpornak köszönhetően gyorsan megszáríthatod a vizes bőrfelületeket, és így a homok sem tapad rá. 

5. A szódabikarbóna sem maradhat ki a strandtáskádból

Ez a trükk főleg akkor fontos, ha kisgyerekekkel strandolsz, de természetesen felnőtteknek is praktikus lehet. A strandon rácseppent a ketchup vagy a tejföl a fürdőruhádra vagy törölközőre, akkor egy kis szódabikarbónával előkezelheted a foltot még ott helyben. Szórd a szennyeződött részre, hagyd állni pár percig, majd öblítsd ki tiszta vízzel. Ezután már jóval könnyebb dolgod lesz otthon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.