Forrás: Getty

Ha idén te is követnéd ezt a kedves tengerentúli szokást: mutatjuk, hogyan tarts last-minute hálaadást otthon
  • A legfontosabb elem: a klasszikus hálaadásnapi menü

Köztudott, hogy az Egyesült Államokban hálaadáskor sokat sürögnek és forognak a konyhában, hogy minél jobban sikerüljön a fő attrakció, a töltött pulyka. A pulyka mellé az áfonya szósz és az édesburgonya püré a kötelező elem, de sokan ragaszkodnak a sült kelbimbóhoz, desszertnek pedig pekándiós vagy sülttökös pite készül.

  • A dekoráció

A hálaadásnapi dekoráció még az ősz jegyében készül, a falevelek, a dísztökök és a barna szín dominálnak benne. Az ünnepi asztal ugyanolyan gondossággal készül, mint a karácsonyi, így ilyenkor sem hiányozhat róla néhány gyertya és más dekoratív apróság.

  • A hangulat

Ahhoz, hogy kellemes legyen az atmoszféra a hálaadás alatt, nem árt néhány kiegészítővel készülnöd. Szerezz be almás, sütőtökös vagy vaníliás illatú gyertyákat, készíts össze előre egy kellemes lejátszási listát, és ha kell, tegyél fel átmeneti fényeket. A meghitt vacsorához elengedhetetlen a réteges világítás, amit fényfüzérekkel is kialakíthatsz.

  • A program

A hálaadás akkor az igazi, ha készülsz néhány programmal. Az ünnep neve már árulkodik a legfontosabb témáról, azaz a lakoma előtt mindenki felsorolhat egy-két dolgot, ami miatt hálás. Ezekben a nehéz időkben, ha másért nem is, az együtt töltött időért például biztosan lehetünk hálásak. A vacsora után pedig készülj olyan társasjátékokkal, amely mindenki által könnyen játszhatók – ilyen lehet az Activity vagy Pictionary, ezeket kortól, nemtől, személyiségtől függetlenül mindenki élvezni szokta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.