Forrás: Getty

Ha az élet megdob egy citrommal, használd fel a háztartásban!

1. Alumínium edények és fogantyúk fényezése

Fénytelenek az edények, esetleg a fogantyúkra telepedett olyan réteg, amitől semmiképp se tudsz szabadulni? Egy félbevágott citrom megoldást jelenthet a problémádra! Csak dörzsöld át vele az alumínium edényeket vagy fogantyúkat, és szebbek lesznek, mint újkorukban.

2. Márvány felületek foltkezelése

A márvány munkafelületek a konyhában gyönyörűen mutatnak, azonban villámgyorsan le tudnak koszolódni. A kávé, a tea vagy a paradicsom nyomai borzalmasan nagy melót adnak nekünk – ám szerencsére citrommal ezt is jelentősen leegyszerűsíthetjük. Arra figyeljünk, hogy sose hagyjuk rajta állni a citromot, hiszen kárt tehet a márványban.

3. Kávégép és vízforraló tisztítása

A kávégépben és a vízforralóban előbb-utóbb megjelenik a vízkő, ami akadályozza a gépek megfelelő működését. Ha azt tapasztalod, hogy egyre kisebb sugárban jön a kávé a gépből, akkor ideje segítségül hívni a citromot. A kávégépbe vagy a vízforralóba töltsünk vizet, citromlevet és egy kis ecetet, ezután indítsuk el kétszer-háromszor a programot, hogy biztosan maradéktalanul eltávolítsuk a vízkövet.

4. Környezetbarát bio tisztítószer

Az otthoni tisztítószerek olcsók, könnyen elkészíthetők, nem veszélyesek sem ránk, sem a környezetre. A citromos tisztítószerhez szükségünk lesz egy darab citromra, egy darab lime-ra, 2 dl desztillált ecetre és 2 dl vízre. Töltsük a keveréket szórófejes palackba, és alkalmazzuk mindennapos áttörlésekhez.

Ha az élet megdob egy citrommal, használd fel a háztartásban!
Forrás: Getty

5. Mikró szagtalanítása

Az alapos mikrótakarítást nem lehet megspórolni, azonban két súrolás között jó megoldás lehet a citromos szagtalanítás. Tegyünk egy mikrózható tálkába forró vizet, 1 kanál szódabikarbónát, 5 kanál ecetet, végül facsarjunk bele egy citromot. A kifacsart citromot bele is tehetjük a tálkába. Tegyük ezt az egészet a mikróba, és indítsuk el. Addig melegítsük, amíg be nem párásodik teljesen a készülék ajtajának üvege, ezután a párával együtt töröljük le a szennyeződéseket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.