Forrás: Getty

Fenyőfafa kisokos – Melyik fajta miért jó választás?

Ezüstfenyő

Ez egy Észak-Amerikából származó fenyőfajta, nevét levelének színéről kapta. Éppen ezért az ezüstös színért lett nagyon népszerű, hiszen már minimális dekorral is nagyon jól tud mutatni, sok dísszel pedig igazi sztárja lesz a lakásnak. Karácsonyfának tökéletes, mert soká hullajtja le a leveleit, így biztosan kibírja a karácsonyi szezont. De ezt a tulajdonságot meg is kell fizetnünk. Az ezüstfenyő a drágább fajták közé tartozik.

Nordmann fenyő

A nordmann fenyő egy kaukázusi fajta. Illatos levelei szép fényesek, így nem meglepő, hogy sokan kedvelik. A leveleit szintén jól megtartja, így biztosan nem kell sokat takarítanod alatta, de az ára a jó tulajdonságai miatt szintén kicsit magas.

Fenyőfafa kisokos – Melyik fajta miért jó választás?
Forrás: Getty

Lucfenyő

Korábban a lucfenyő volt a legtöbbet vásárolt fenyőfa karácsonykor, de manapság már nem annyira népszerű, ennek pedig oka van. Tény, hogy a legjobb fenyőillatot ez a fenyő biztosítja, hiszen gyantában gazdag, de sokat kell vele bajlódni. A lakásban gyorsan elkezd száradni, és hamar elkezdi ledobálni a tűleveleit, így nem biztos, hogy kibírja Vízkeresztig.

Duglászfenyő

Egy kanadai fenyőfajta. Magyarországon ritkán lehet kapni, de ha sikerül ilyet vásárolnod, akkor nagyon jól járhatsz vele. Kellemes illata van, jól dekorál, de a legjobb, hogy szinte egyáltalán nem hullajtja el a leveleit.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.