Forrás: Getty

Félszoba berendezése – Egy kicsi tér praktikus és mutatós kialakítása

Félszoba berendezése hálószobának

  • Az ágy tájolása

Félszobák esetén egyáltalán nem mindegy, hova és hogyan rakjuk az ágyat. A profik a falra feltolt ágyra esküsznek, hiszen így jóval több helyünk van, mintha az ágy belógna a szoba közepéig, és csak a két oldalán lenne kevés helyünk tárolni.

  • Beépített, padlótól plafonig szekrény

A félszoba berendezése mindig a tárolás kialakításánál válik nehézzé, ezért okosan kell megtervezni a rendszerezést hálószobánkban. Mindenképpen padlótól plafonig, akár egész falat elfoglaló nagy, nyitott szekrényt szerezzünk be. Ebben nem csak használati tárgyakat, de ruhákat is tárolhatunk.

https://www.instagram.com/p/CAyuQ4hJPQB/
  • Tévét a falra

A félszobák berendezésekor minden megspórolt centiméter sámít, ezért szuper ötlet a tévét a falra szerelni egy konzol segítségével. Nagyon modern hatást kelt, ráadásul így szekrényt sem kell tévétartóként betenni a szobába.

Félszoba berendezése gyerekszobának

  • Emeletes ágy

Akár ketten, akár csak egyvalaki lakik a szobában, az emelete ágy rengeteg helyet megspórol. Dupla emeletes ágy esetén egy ágynyi helyet nyerhetünk, azonban ha csak egy gyerkőc a félszoba tulajdonosa, az ő emeletes ágya alatt ki lehet alakítani tanulósarkot vagy olvasókuckót is.

  • Fal kihasználása

Az üres fal- vagy ajtófelületek rengeteg tárolási potenciált jelentenek. Felhasználhatjuk őket akár játékok, könyvek és ruhák tárolására is.

  • Kis ruhák akasztása

Ha pici gyerekről van szó, a kis ruháit fel is akaszthatjuk a polcok aljára vagy a szekrények falára. Nem csak a szekrényben spórolhatunk meg ezzel helyet, de könnyebben elérhető a hétköznapokban, és rendszerezni is egyszerűbb őket.

Felesleges félszoba felhasználása

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy rendelkezésünkre áll egy felesleges félszoba, a következőképpen tudjuk hasznosan berendezni:

  • Mosókonyha

Egyre többen döntenek mosókonyha kialakítása mellett, hiszen a „ronda” gépeket ide be lehet pakolni, ezzel értékes helyet megtakarítva a fürdőben. A másik előnye, hogy teregetésre és tárolásra is lehet használni, így tehermentesíthetjük a lakás többi részét.

https://www.instagram.com/p/CV1C7zXhKqi/
  • Home office

Az online lehetőségek miatt egyre többünk képes otthonról is elvégezni a munkáját, ezért mindig hasznos, ha van a házban egy munkavégzésre elkülönített sarkunk.

  • Tornaszoba

Már régóta keresed a kifogásokat, miért nem tudsz rendszeresen mozogni? Vess véget a lazsálásnak egy tornaszobával. Mindössze tükörre és néhány tornaszerre lesz szükséged, valamint egy kényelmes jóga szőnyegre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.