Félszoba berendezése – Egy kicsi tér praktikus és mutatós kialakítása

Félszoba berendezése – Egy kicsi tér praktikus és mutatós kialakítása

A félszoba berendezése sokaknak feladja a leckét, ezért ne érezd magad rosszul, ha számodra is lehetetlen feladatnak tűnik. Az biztos, hogy a kicsi tereket nem könnyű ízlésesre és praktikusra kitalálni, ám szerencsére van pár tipp, ami a segítségünkre lehet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Félszoba berendezése hálószobának

  • Az ágy tájolása

Félszobák esetén egyáltalán nem mindegy, hova és hogyan rakjuk az ágyat. A profik a falra feltolt ágyra esküsznek, hiszen így jóval több helyünk van, mintha az ágy belógna a szoba közepéig, és csak a két oldalán lenne kevés helyünk tárolni.

  • Beépített, padlótól plafonig szekrény

A félszoba berendezése mindig a tárolás kialakításánál válik nehézzé, ezért okosan kell megtervezni a rendszerezést hálószobánkban. Mindenképpen padlótól plafonig, akár egész falat elfoglaló nagy, nyitott szekrényt szerezzünk be. Ebben nem csak használati tárgyakat, de ruhákat is tárolhatunk.

https://www.instagram.com/p/CAyuQ4hJPQB/
  • Tévét a falra

A félszobák berendezésekor minden megspórolt centiméter sámít, ezért szuper ötlet a tévét a falra szerelni egy konzol segítségével. Nagyon modern hatást kelt, ráadásul így szekrényt sem kell tévétartóként betenni a szobába.

Félszoba berendezése gyerekszobának

  • Emeletes ágy

Akár ketten, akár csak egyvalaki lakik a szobában, az emelete ágy rengeteg helyet megspórol. Dupla emeletes ágy esetén egy ágynyi helyet nyerhetünk, azonban ha csak egy gyerkőc a félszoba tulajdonosa, az ő emeletes ágya alatt ki lehet alakítani tanulósarkot vagy olvasókuckót is.

  • Fal kihasználása

Az üres fal- vagy ajtófelületek rengeteg tárolási potenciált jelentenek. Felhasználhatjuk őket akár játékok, könyvek és ruhák tárolására is.

  • Kis ruhák akasztása

Ha pici gyerekről van szó, a kis ruháit fel is akaszthatjuk a polcok aljára vagy a szekrények falára. Nem csak a szekrényben spórolhatunk meg ezzel helyet, de könnyebben elérhető a hétköznapokban, és rendszerezni is egyszerűbb őket.

Felesleges félszoba felhasználása

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy rendelkezésünkre áll egy felesleges félszoba, a következőképpen tudjuk hasznosan berendezni:

  • Mosókonyha

Egyre többen döntenek mosókonyha kialakítása mellett, hiszen a „ronda” gépeket ide be lehet pakolni, ezzel értékes helyet megtakarítva a fürdőben. A másik előnye, hogy teregetésre és tárolásra is lehet használni, így tehermentesíthetjük a lakás többi részét.

https://www.instagram.com/p/CV1C7zXhKqi/
  • Home office

Az online lehetőségek miatt egyre többünk képes otthonról is elvégezni a munkáját, ezért mindig hasznos, ha van a házban egy munkavégzésre elkülönített sarkunk.

  • Tornaszoba

Már régóta keresed a kifogásokat, miért nem tudsz rendszeresen mozogni? Vess véget a lazsálásnak egy tornaszobával. Mindössze tükörre és néhány tornaszerre lesz szükséged, valamint egy kényelmes jóga szőnyegre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin