Félszoba berendezése – Egy kicsi tér praktikus és mutatós kialakítása

Félszoba berendezése – Egy kicsi tér praktikus és mutatós kialakítása

A félszoba berendezése sokaknak feladja a leckét, ezért ne érezd magad rosszul, ha számodra is lehetetlen feladatnak tűnik. Az biztos, hogy a kicsi tereket nem könnyű ízlésesre és praktikusra kitalálni, ám szerencsére van pár tipp, ami a segítségünkre lehet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Félszoba berendezése hálószobának

  • Az ágy tájolása

Félszobák esetén egyáltalán nem mindegy, hova és hogyan rakjuk az ágyat. A profik a falra feltolt ágyra esküsznek, hiszen így jóval több helyünk van, mintha az ágy belógna a szoba közepéig, és csak a két oldalán lenne kevés helyünk tárolni.

  • Beépített, padlótól plafonig szekrény

A félszoba berendezése mindig a tárolás kialakításánál válik nehézzé, ezért okosan kell megtervezni a rendszerezést hálószobánkban. Mindenképpen padlótól plafonig, akár egész falat elfoglaló nagy, nyitott szekrényt szerezzünk be. Ebben nem csak használati tárgyakat, de ruhákat is tárolhatunk.

https://www.instagram.com/p/CAyuQ4hJPQB/
  • Tévét a falra

A félszobák berendezésekor minden megspórolt centiméter sámít, ezért szuper ötlet a tévét a falra szerelni egy konzol segítségével. Nagyon modern hatást kelt, ráadásul így szekrényt sem kell tévétartóként betenni a szobába.

Félszoba berendezése gyerekszobának

  • Emeletes ágy

Akár ketten, akár csak egyvalaki lakik a szobában, az emelete ágy rengeteg helyet megspórol. Dupla emeletes ágy esetén egy ágynyi helyet nyerhetünk, azonban ha csak egy gyerkőc a félszoba tulajdonosa, az ő emeletes ágya alatt ki lehet alakítani tanulósarkot vagy olvasókuckót is.

  • Fal kihasználása

Az üres fal- vagy ajtófelületek rengeteg tárolási potenciált jelentenek. Felhasználhatjuk őket akár játékok, könyvek és ruhák tárolására is.

  • Kis ruhák akasztása

Ha pici gyerekről van szó, a kis ruháit fel is akaszthatjuk a polcok aljára vagy a szekrények falára. Nem csak a szekrényben spórolhatunk meg ezzel helyet, de könnyebben elérhető a hétköznapokban, és rendszerezni is egyszerűbb őket.

Felesleges félszoba felhasználása

Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy rendelkezésünkre áll egy felesleges félszoba, a következőképpen tudjuk hasznosan berendezni:

  • Mosókonyha

Egyre többen döntenek mosókonyha kialakítása mellett, hiszen a „ronda” gépeket ide be lehet pakolni, ezzel értékes helyet megtakarítva a fürdőben. A másik előnye, hogy teregetésre és tárolásra is lehet használni, így tehermentesíthetjük a lakás többi részét.

https://www.instagram.com/p/CV1C7zXhKqi/
  • Home office

Az online lehetőségek miatt egyre többünk képes otthonról is elvégezni a munkáját, ezért mindig hasznos, ha van a házban egy munkavégzésre elkülönített sarkunk.

  • Tornaszoba

Már régóta keresed a kifogásokat, miért nem tudsz rendszeresen mozogni? Vess véget a lazsálásnak egy tornaszobával. Mindössze tükörre és néhány tornaszerre lesz szükséged, valamint egy kényelmes jóga szőnyegre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin