Forrás: Getty

Ezt az 5 teendőt ne felejtsd el elvégezni a tavaszi nagytakarítás előtt

1. Kezdd azzal, hogy kidobsz minden felesleges dolgot

A legfontosabb lépés a tavaszi nagytakarítás előtt, hogy megszabadulsz minden olyan tárgytól, amire már nincs szükséged. Rendezd át a szekrényeket, a fiókokat és az összes polcot, és válogasd ki mindent, amit már nem használsz. A nem használt, de jó minőségű ruhákat vidd el egy rászorulóknak gyűjtő alapítványnak, és ugyanilyen szemmel vizsgáld át a konyhai fiókokat is.

2. Mosd ki a szennyesedet

Miután elvégezted a szelektálást, következő lépésként moss ki mindent, ami mosható. Ide tartoznak a ruhák, az ágyneműk, a függönyök és minden egyéb textíliatermék, ami a lakásban található. Ezzel megszabadulsz a télen felhalmozódott portól, és friss illatot adhatsz otthonodnak.

Ezt az 5 teendőt ne felejtsd el elvégezni a tavaszi nagytakarítás előtt
Forrás: Getty

3. Készíts tervet

Ne ugorj fejest a nagytakarításba anélkül, hogy előbb megterveznéd azt. Állíts fel egy tervet arról, hogy melyik szobával kezded, milyen sorrendben takarítasz, és milyen feladatokat kell elvégezned. Ez segíteni fog abban, hogy strukturáltan és hatékonyan dolgozz, és elkerüld a stresszt és a zűrzavart. Ha kell, bontsd napokra, és szerezz magadnak segítséget is.

4. Kezdd felülről, és haladj lefelé

Ne feledd, egy hatékony tavaszi nagytakarítás során mindig felülről lefelé kell dolgoznod. Ez azt jelenti, hogy először a felső polcokat, szekrényeket és bútorokat tisztítsd meg, majd fokozatosan haladj lefelé. Így elkerülheted, hogy a már megtisztított területekről lehulló por újra lepiszkolja azokat.

5. Frissítsd fel az eszközeidet és készleteidet

Ne felejtsd el átnézni és frissíteni a tisztítóeszközeidet és tisztítószereidet. Ellenőrizd, hogy van-e elég szivacs, törlőkendő és minden más szükséges eszköz. Töltsd fel a készleteidet olyan tisztítószerekkel, amelyekkel hatékonyan és biztonságosan tisztává varázsolhatod otthonodat. Sőt, az igazán tiszta otthon érdekében mosd ki az összes rongyot, mielőtt takarítani kezdenél velük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.