Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Az otthonunk az a hely, ahova el tudunk menekülni a világ elől, ki tudunk kapcsolódni és pihenni. De ha valóban 100 százalékosan jól szeretnénk magunkat érezni, akkor a most következő színt inkább tüntessük el a négy fal közül.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A színek köztudottan hatással vannak az érzelmeinkre és a közérzetünkre. Ezért annyira fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen színűre festjük a falakat, milyen színű dekorációt és textileket használunk az otthonunkban. A megfelelő árnyalatok kiválasztásával rendkívül barátságos és kellemes hangulatot teremthetünk a négy fal között. A szakemberek pedig rájöttek, hogy van egy szín, amit semmiféleképpen se használjunk, legalábbis a téli időszakban ne, azaz leginkább januárban és februárban kerüljük.

A brit Stelrad vállalat által kezdeményezett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szürke az a szín, ami rendkívül rossz hatással van a kedvünkre és a közérzetünkre, főleg télen, amikor kint is állandó a szürkeség. Tény, hogy a szürke egy igazán modern szín, ezzel együtt azonban szomorúságot is sugall. A színpszichológia szerint a szürke stabilitást és presztízst szimbolizál, azonban hiányzik belőle az elevenség, amire télen sokan vágynak, főleg januárban és februárban. Amikor rövidek, sötétek és szürkék a napok, akkor arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban barátságos hangulat uralkodjon.

Jó hangulatot teremtő színek

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban jobb legyen a kedvünk, és kellemes hangulatú legyen az otthonunk, inkább válasszunk más színeket – például zöldet vagy terrakottát. Az olyan élénk árnyalatokat viszont, mint a sárga vagy a piros, inkább mellőzzük, ugyanis ezektől – a szürkével ellentétben – túl izgatottak leszünk, aminek következtében nehezebben tudunk kikapcsolódni és pihenni.

Álljon itt inspirációként pár kellemes hangulatú zöld és terrakotta szoba képe:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin