Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Az otthonunk az a hely, ahova el tudunk menekülni a világ elől, ki tudunk kapcsolódni és pihenni. De ha valóban 100 százalékosan jól szeretnénk magunkat érezni, akkor a most következő színt inkább tüntessük el a négy fal közül.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A színek köztudottan hatással vannak az érzelmeinkre és a közérzetünkre. Ezért annyira fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen színűre festjük a falakat, milyen színű dekorációt és textileket használunk az otthonunkban. A megfelelő árnyalatok kiválasztásával rendkívül barátságos és kellemes hangulatot teremthetünk a négy fal között. A szakemberek pedig rájöttek, hogy van egy szín, amit semmiféleképpen se használjunk, legalábbis a téli időszakban ne, azaz leginkább januárban és februárban kerüljük.

A brit Stelrad vállalat által kezdeményezett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szürke az a szín, ami rendkívül rossz hatással van a kedvünkre és a közérzetünkre, főleg télen, amikor kint is állandó a szürkeség. Tény, hogy a szürke egy igazán modern szín, ezzel együtt azonban szomorúságot is sugall. A színpszichológia szerint a szürke stabilitást és presztízst szimbolizál, azonban hiányzik belőle az elevenség, amire télen sokan vágynak, főleg januárban és februárban. Amikor rövidek, sötétek és szürkék a napok, akkor arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban barátságos hangulat uralkodjon.

Jó hangulatot teremtő színek

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban jobb legyen a kedvünk, és kellemes hangulatú legyen az otthonunk, inkább válasszunk más színeket – például zöldet vagy terrakottát. Az olyan élénk árnyalatokat viszont, mint a sárga vagy a piros, inkább mellőzzük, ugyanis ezektől – a szürkével ellentétben – túl izgatottak leszünk, aminek következtében nehezebben tudunk kikapcsolódni és pihenni.

Álljon itt inspirációként pár kellemes hangulatú zöld és terrakotta szoba képe:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin