Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Az otthonunk az a hely, ahova el tudunk menekülni a világ elől, ki tudunk kapcsolódni és pihenni. De ha valóban 100 százalékosan jól szeretnénk magunkat érezni, akkor a most következő színt inkább tüntessük el a négy fal közül.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A színek köztudottan hatással vannak az érzelmeinkre és a közérzetünkre. Ezért annyira fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen színűre festjük a falakat, milyen színű dekorációt és textileket használunk az otthonunkban. A megfelelő árnyalatok kiválasztásával rendkívül barátságos és kellemes hangulatot teremthetünk a négy fal között. A szakemberek pedig rájöttek, hogy van egy szín, amit semmiféleképpen se használjunk, legalábbis a téli időszakban ne, azaz leginkább januárban és februárban kerüljük.

A brit Stelrad vállalat által kezdeményezett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szürke az a szín, ami rendkívül rossz hatással van a kedvünkre és a közérzetünkre, főleg télen, amikor kint is állandó a szürkeség. Tény, hogy a szürke egy igazán modern szín, ezzel együtt azonban szomorúságot is sugall. A színpszichológia szerint a szürke stabilitást és presztízst szimbolizál, azonban hiányzik belőle az elevenség, amire télen sokan vágynak, főleg januárban és februárban. Amikor rövidek, sötétek és szürkék a napok, akkor arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban barátságos hangulat uralkodjon.

Jó hangulatot teremtő színek

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban jobb legyen a kedvünk, és kellemes hangulatú legyen az otthonunk, inkább válasszunk más színeket – például zöldet vagy terrakottát. Az olyan élénk árnyalatokat viszont, mint a sárga vagy a piros, inkább mellőzzük, ugyanis ezektől – a szürkével ellentétben – túl izgatottak leszünk, aminek következtében nehezebben tudunk kikapcsolódni és pihenni.

Álljon itt inspirációként pár kellemes hangulatú zöld és terrakotta szoba képe:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin