Forrás: Getty

Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

A színek köztudottan hatással vannak az érzelmeinkre és a közérzetünkre. Ezért annyira fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen színűre festjük a falakat, milyen színű dekorációt és textileket használunk az otthonunkban. A megfelelő árnyalatok kiválasztásával rendkívül barátságos és kellemes hangulatot teremthetünk a négy fal között. A szakemberek pedig rájöttek, hogy van egy szín, amit semmiféleképpen se használjunk, legalábbis a téli időszakban ne, azaz leginkább januárban és februárban kerüljük.

A brit Stelrad vállalat által kezdeményezett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szürke az a szín, ami rendkívül rossz hatással van a kedvünkre és a közérzetünkre, főleg télen, amikor kint is állandó a szürkeség. Tény, hogy a szürke egy igazán modern szín, ezzel együtt azonban szomorúságot is sugall. A színpszichológia szerint a szürke stabilitást és presztízst szimbolizál, azonban hiányzik belőle az elevenség, amire télen sokan vágynak, főleg januárban és februárban. Amikor rövidek, sötétek és szürkék a napok, akkor arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban barátságos hangulat uralkodjon.

Jó hangulatot teremtő színek

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban jobb legyen a kedvünk, és kellemes hangulatú legyen az otthonunk, inkább válasszunk más színeket – például zöldet vagy terrakottát. Az olyan élénk árnyalatokat viszont, mint a sárga vagy a piros, inkább mellőzzük, ugyanis ezektől – a szürkével ellentétben – túl izgatottak leszünk, aminek következtében nehezebben tudunk kikapcsolódni és pihenni.

Álljon itt inspirációként pár kellemes hangulatú zöld és terrakotta szoba képe:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.