Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Ezt a színt AZONNAL tüntesd el a lakásodból!

Az otthonunk az a hely, ahova el tudunk menekülni a világ elől, ki tudunk kapcsolódni és pihenni. De ha valóban 100 százalékosan jól szeretnénk magunkat érezni, akkor a most következő színt inkább tüntessük el a négy fal közül.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A színek köztudottan hatással vannak az érzelmeinkre és a közérzetünkre. Ezért annyira fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen színűre festjük a falakat, milyen színű dekorációt és textileket használunk az otthonunkban. A megfelelő árnyalatok kiválasztásával rendkívül barátságos és kellemes hangulatot teremthetünk a négy fal között. A szakemberek pedig rájöttek, hogy van egy szín, amit semmiféleképpen se használjunk, legalábbis a téli időszakban ne, azaz leginkább januárban és februárban kerüljük.

A brit Stelrad vállalat által kezdeményezett kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szürke az a szín, ami rendkívül rossz hatással van a kedvünkre és a közérzetünkre, főleg télen, amikor kint is állandó a szürkeség. Tény, hogy a szürke egy igazán modern szín, ezzel együtt azonban szomorúságot is sugall. A színpszichológia szerint a szürke stabilitást és presztízst szimbolizál, azonban hiányzik belőle az elevenség, amire télen sokan vágynak, főleg januárban és februárban. Amikor rövidek, sötétek és szürkék a napok, akkor arra vágyunk, hogy legalább az otthonunkban barátságos hangulat uralkodjon.

Jó hangulatot teremtő színek

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban jobb legyen a kedvünk, és kellemes hangulatú legyen az otthonunk, inkább válasszunk más színeket – például zöldet vagy terrakottát. Az olyan élénk árnyalatokat viszont, mint a sárga vagy a piros, inkább mellőzzük, ugyanis ezektől – a szürkével ellentétben – túl izgatottak leszünk, aminek következtében nehezebben tudunk kikapcsolódni és pihenni.

Álljon itt inspirációként pár kellemes hangulatú zöld és terrakotta szoba képe:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin