Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

A mikroszálas kendőket előszeretettel használjuk otthonunk tisztántartása során, azonban vannak olyan tárgyak, melyeket nem szabad ezekkel a rongyokkal áttörölni.

Ötletládához ad!

A mikroszálas rongyokkal pikk-pakk el tudjuk tüntetni a port, akár nedvesen, akár szárazon szeretünk törölgetni. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeket nem szabad bármilyen felületen használni. Alábbiakban eláruljuk, hogy milyen felületeket tilos ezekkel letörölni.

Magasfényű bútorok

A magasfényű bútorok rendkívül elegáns hatást kölcsönöznek, azonban ennek gyorsan véget vethetünk, ha mikroszálas rongyokkal takarítjuk le ezeket. Ezek a kendők ugyanis kárt tesznek az anyagban, amitől az egy idő után elveszíti fényét, és matt lesz.

Fafelületek

Legyen szó polcokról, komódokról, szekrényekről vagy asztalokról: fafelületeket szintén tilos mikroszálas rongyokkal takarítani, ugyanis összekarcolhatják az anyagot, sőt mi több, feloldhatják azt a vékony védőréteget, ami beborítja a fát, ennek következtében pedig kivonhatja a fában található természetes olajokat is. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak a puha pamutrongyok.

Tükör

A poros tükör letakarításához nincs is könnyebb és gyorsabb mód, mint áttörölni egy mikroszálas ronggyal? Lehet, hogy gyorsabb mód valóban nincs, ennek ellenére ne tegyük, ugyanis ezek a típusú rongyok károkat okozhatnak annak felületén. A mikroszálas rongy szálai ugyanis tönkretehetik a tükör felületét és összekarcolhatják azt. Ez igaz a szemüveg lencsékre is, így azokat is másfajta kendővel tartsuk tisztán.

Vigyázat!

A piszkos mikroszálas rongyok olyan felületekben is kárt tehetnek, melyeket alapvetően lehet velük takarítani. Fokozottan figyeljünk tehát a rongyok megfelelő tisztítására!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin