Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

A mikroszálas kendőket előszeretettel használjuk otthonunk tisztántartása során, azonban vannak olyan tárgyak, melyeket nem szabad ezekkel a rongyokkal áttörölni.

Ötletládához ad!

A mikroszálas rongyokkal pikk-pakk el tudjuk tüntetni a port, akár nedvesen, akár szárazon szeretünk törölgetni. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeket nem szabad bármilyen felületen használni. Alábbiakban eláruljuk, hogy milyen felületeket tilos ezekkel letörölni.

Magasfényű bútorok

A magasfényű bútorok rendkívül elegáns hatást kölcsönöznek, azonban ennek gyorsan véget vethetünk, ha mikroszálas rongyokkal takarítjuk le ezeket. Ezek a kendők ugyanis kárt tesznek az anyagban, amitől az egy idő után elveszíti fényét, és matt lesz.

Fafelületek

Legyen szó polcokról, komódokról, szekrényekről vagy asztalokról: fafelületeket szintén tilos mikroszálas rongyokkal takarítani, ugyanis összekarcolhatják az anyagot, sőt mi több, feloldhatják azt a vékony védőréteget, ami beborítja a fát, ennek következtében pedig kivonhatja a fában található természetes olajokat is. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak a puha pamutrongyok.

Tükör

A poros tükör letakarításához nincs is könnyebb és gyorsabb mód, mint áttörölni egy mikroszálas ronggyal? Lehet, hogy gyorsabb mód valóban nincs, ennek ellenére ne tegyük, ugyanis ezek a típusú rongyok károkat okozhatnak annak felületén. A mikroszálas rongy szálai ugyanis tönkretehetik a tükör felületét és összekarcolhatják azt. Ez igaz a szemüveg lencsékre is, így azokat is másfajta kendővel tartsuk tisztán.

Vigyázat!

A piszkos mikroszálas rongyok olyan felületekben is kárt tehetnek, melyeket alapvetően lehet velük takarítani. Fokozottan figyeljünk tehát a rongyok megfelelő tisztítására!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin