Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

A mikroszálas kendőket előszeretettel használjuk otthonunk tisztántartása során, azonban vannak olyan tárgyak, melyeket nem szabad ezekkel a rongyokkal áttörölni.

Ötletládához ad!

A mikroszálas rongyokkal pikk-pakk el tudjuk tüntetni a port, akár nedvesen, akár szárazon szeretünk törölgetni. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeket nem szabad bármilyen felületen használni. Alábbiakban eláruljuk, hogy milyen felületeket tilos ezekkel letörölni.

Magasfényű bútorok

A magasfényű bútorok rendkívül elegáns hatást kölcsönöznek, azonban ennek gyorsan véget vethetünk, ha mikroszálas rongyokkal takarítjuk le ezeket. Ezek a kendők ugyanis kárt tesznek az anyagban, amitől az egy idő után elveszíti fényét, és matt lesz.

Fafelületek

Legyen szó polcokról, komódokról, szekrényekről vagy asztalokról: fafelületeket szintén tilos mikroszálas rongyokkal takarítani, ugyanis összekarcolhatják az anyagot, sőt mi több, feloldhatják azt a vékony védőréteget, ami beborítja a fát, ennek következtében pedig kivonhatja a fában található természetes olajokat is. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak a puha pamutrongyok.

Tükör

A poros tükör letakarításához nincs is könnyebb és gyorsabb mód, mint áttörölni egy mikroszálas ronggyal? Lehet, hogy gyorsabb mód valóban nincs, ennek ellenére ne tegyük, ugyanis ezek a típusú rongyok károkat okozhatnak annak felületén. A mikroszálas rongy szálai ugyanis tönkretehetik a tükör felületét és összekarcolhatják azt. Ez igaz a szemüveg lencsékre is, így azokat is másfajta kendővel tartsuk tisztán.

Vigyázat!

A piszkos mikroszálas rongyok olyan felületekben is kárt tehetnek, melyeket alapvetően lehet velük takarítani. Fokozottan figyeljünk tehát a rongyok megfelelő tisztítására!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin