Forrás: Getty

Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

A mikroszálas rongyokkal pikk-pakk el tudjuk tüntetni a port, akár nedvesen, akár szárazon szeretünk törölgetni. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeket nem szabad bármilyen felületen használni. Alábbiakban eláruljuk, hogy milyen felületeket tilos ezekkel letörölni.

Magasfényű bútorok

A magasfényű bútorok rendkívül elegáns hatást kölcsönöznek, azonban ennek gyorsan véget vethetünk, ha mikroszálas rongyokkal takarítjuk le ezeket. Ezek a kendők ugyanis kárt tesznek az anyagban, amitől az egy idő után elveszíti fényét, és matt lesz.

Fafelületek

Legyen szó polcokról, komódokról, szekrényekről vagy asztalokról: fafelületeket szintén tilos mikroszálas rongyokkal takarítani, ugyanis összekarcolhatják az anyagot, sőt mi több, feloldhatják azt a vékony védőréteget, ami beborítja a fát, ennek következtében pedig kivonhatja a fában található természetes olajokat is. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak a puha pamutrongyok.

Tükör

A poros tükör letakarításához nincs is könnyebb és gyorsabb mód, mint áttörölni egy mikroszálas ronggyal? Lehet, hogy gyorsabb mód valóban nincs, ennek ellenére ne tegyük, ugyanis ezek a típusú rongyok károkat okozhatnak annak felületén. A mikroszálas rongy szálai ugyanis tönkretehetik a tükör felületét és összekarcolhatják azt. Ez igaz a szemüveg lencsékre is, így azokat is másfajta kendővel tartsuk tisztán.

Vigyázat!

A piszkos mikroszálas rongyok olyan felületekben is kárt tehetnek, melyeket alapvetően lehet velük takarítani. Fokozottan figyeljünk tehát a rongyok megfelelő tisztítására!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.