Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

Ezt a 3 dolgot SOHA ne töröljük át mikroszálas ronggyal

A mikroszálas kendőket előszeretettel használjuk otthonunk tisztántartása során, azonban vannak olyan tárgyak, melyeket nem szabad ezekkel a rongyokkal áttörölni.

Ötletládához ad!

A mikroszálas rongyokkal pikk-pakk el tudjuk tüntetni a port, akár nedvesen, akár szárazon szeretünk törölgetni. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezeket nem szabad bármilyen felületen használni. Alábbiakban eláruljuk, hogy milyen felületeket tilos ezekkel letörölni.

Magasfényű bútorok

A magasfényű bútorok rendkívül elegáns hatást kölcsönöznek, azonban ennek gyorsan véget vethetünk, ha mikroszálas rongyokkal takarítjuk le ezeket. Ezek a kendők ugyanis kárt tesznek az anyagban, amitől az egy idő után elveszíti fényét, és matt lesz.

Fafelületek

Legyen szó polcokról, komódokról, szekrényekről vagy asztalokról: fafelületeket szintén tilos mikroszálas rongyokkal takarítani, ugyanis összekarcolhatják az anyagot, sőt mi több, feloldhatják azt a vékony védőréteget, ami beborítja a fát, ennek következtében pedig kivonhatja a fában található természetes olajokat is. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak a puha pamutrongyok.

Tükör

A poros tükör letakarításához nincs is könnyebb és gyorsabb mód, mint áttörölni egy mikroszálas ronggyal? Lehet, hogy gyorsabb mód valóban nincs, ennek ellenére ne tegyük, ugyanis ezek a típusú rongyok károkat okozhatnak annak felületén. A mikroszálas rongy szálai ugyanis tönkretehetik a tükör felületét és összekarcolhatják azt. Ez igaz a szemüveg lencsékre is, így azokat is másfajta kendővel tartsuk tisztán.

Vigyázat!

A piszkos mikroszálas rongyok olyan felületekben is kárt tehetnek, melyeket alapvetően lehet velük takarítani. Fokozottan figyeljünk tehát a rongyok megfelelő tisztítására!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin