Ezeknek a tippeknek hála mindig átlátható és rendezett lesz a huzatos fiók

Ezeknek a tippeknek hála mindig átlátható és rendezett lesz a huzatos fiók

Az ágyneműtárolónak, legyen az az ágy alja vagy egy szekrény, mindig rendben kell lennie. Több érv is szól amellett, ami miatt fontos a rend: a kupis helyeken a szekrényben állva is lekoszolódnak az ágyneműk, vendégek érkezésekor pedig garantáltan nem találunk majd összeillő szetteket. Mit lehet akkor tenni, hogy mindig rend és tisztaság legyen az ágyneműtartóban? Ez az 5 tipp segítségedre lesz.

Ötletládához ad!

1. Szánjunk rá helyet

Nem szívesen áldozzuk fel otthonunk értékes tárolóhelyeit az ágyneműkre, pedig nagyon megéri. Ez nem azt jelenti, hogy emiatt kötelező a boltba rohanni ágyneműtartó szekrényért, dolgozhatunk a meglévő lehetőségeinkkel is. Nem muszáj egy helyen tárolni az összes ágyneműt és törölközőt, az egyik szekrény egyik fiókjában lehetnek a párnák, a másik szekrény polcán pedig a takaróhuzatok vagy fürdőlepedők. A lényeg, hogy legyen elegendő helyünk a megfelelő tároláshoz.

2. Kategorizáljunk 

A rendhez szükség van egy rendszerre, amit mindig tiszteletben is tartunk mind a pakolás, mind a keresés során. Hozzunk létre különböző kategóriákat, mint például gyerek törölközők, vendég ágyneműk vagy téli huzatok. Ezek alapján pakoljuk az ágyneműket és törölközőket a tárolókba.

3. Szerezzünk be tárolókat 

Néhány tárolókosár teljesen megváltoztathatja az ágyneműtartó rendezettségét, szerencsére pozitív irányba. Szerezzünk be pár kosarat vagy fiókelválasztót, ami elhatárolja egymástól a különböző kategóriákat. 

4. Keressünk alternatív megoldásokat

Mindannyian ismerjük azt a rém idegesítő érzést, amikor ki szeretnénk venni egy törölközőt a kupac legaljáról, és leborul az egész torony, ezért kezdhetjük újra a hajtogatást. A hagyományos hajtogatási módszer helyett keressünk alternatív megoldásokat. Például tekerjük össze henger alakba a törölközőket, és ezeket dobjuk a kosárba. Így az alsó darabot is kivehetjük anélkül, hogy minden összedőlne.

5. Vegyünk egyen darabokat

A rendezett ágyneműtartó miatt nem szükség azonnal lecserélni a teljes készletet, és egyen darabokat beszerezni. Azonban hosszútávon, amikor új ágyneműt és törölközőket veszünk, érdemes ugyanazt a márkát ugyanolyan típusban beszerezni, hogy minél könnyebb legyen a rendszerezés. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin