Forrás: Getty

Ezeknek a tippeknek hála mindig átlátható és rendezett lesz a huzatos fiók

1. Szánjunk rá helyet

Nem szívesen áldozzuk fel otthonunk értékes tárolóhelyeit az ágyneműkre, pedig nagyon megéri. Ez nem azt jelenti, hogy emiatt kötelező a boltba rohanni ágyneműtartó szekrényért, dolgozhatunk a meglévő lehetőségeinkkel is. Nem muszáj egy helyen tárolni az összes ágyneműt és törölközőt, az egyik szekrény egyik fiókjában lehetnek a párnák, a másik szekrény polcán pedig a takaróhuzatok vagy fürdőlepedők. A lényeg, hogy legyen elegendő helyünk a megfelelő tároláshoz.

2. Kategorizáljunk 

A rendhez szükség van egy rendszerre, amit mindig tiszteletben is tartunk mind a pakolás, mind a keresés során. Hozzunk létre különböző kategóriákat, mint például gyerek törölközők, vendég ágyneműk vagy téli huzatok. Ezek alapján pakoljuk az ágyneműket és törölközőket a tárolókba.

3. Szerezzünk be tárolókat 

Néhány tárolókosár teljesen megváltoztathatja az ágyneműtartó rendezettségét, szerencsére pozitív irányba. Szerezzünk be pár kosarat vagy fiókelválasztót, ami elhatárolja egymástól a különböző kategóriákat. 

4. Keressünk alternatív megoldásokat

Mindannyian ismerjük azt a rém idegesítő érzést, amikor ki szeretnénk venni egy törölközőt a kupac legaljáról, és leborul az egész torony, ezért kezdhetjük újra a hajtogatást. A hagyományos hajtogatási módszer helyett keressünk alternatív megoldásokat. Például tekerjük össze henger alakba a törölközőket, és ezeket dobjuk a kosárba. Így az alsó darabot is kivehetjük anélkül, hogy minden összedőlne.

5. Vegyünk egyen darabokat

A rendezett ágyneműtartó miatt nem szükség azonnal lecserélni a teljes készletet, és egyen darabokat beszerezni. Azonban hosszútávon, amikor új ágyneműt és törölközőket veszünk, érdemes ugyanazt a márkát ugyanolyan típusban beszerezni, hogy minél könnyebb legyen a rendszerezés. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.