Ezeknek a tippeknek hála mindig átlátható és rendezett lesz a huzatos fiók

Ezeknek a tippeknek hála mindig átlátható és rendezett lesz a huzatos fiók

Az ágyneműtárolónak, legyen az az ágy alja vagy egy szekrény, mindig rendben kell lennie. Több érv is szól amellett, ami miatt fontos a rend: a kupis helyeken a szekrényben állva is lekoszolódnak az ágyneműk, vendégek érkezésekor pedig garantáltan nem találunk majd összeillő szetteket. Mit lehet akkor tenni, hogy mindig rend és tisztaság legyen az ágyneműtartóban? Ez az 5 tipp segítségedre lesz.

Ötletládához ad!

1. Szánjunk rá helyet

Nem szívesen áldozzuk fel otthonunk értékes tárolóhelyeit az ágyneműkre, pedig nagyon megéri. Ez nem azt jelenti, hogy emiatt kötelező a boltba rohanni ágyneműtartó szekrényért, dolgozhatunk a meglévő lehetőségeinkkel is. Nem muszáj egy helyen tárolni az összes ágyneműt és törölközőt, az egyik szekrény egyik fiókjában lehetnek a párnák, a másik szekrény polcán pedig a takaróhuzatok vagy fürdőlepedők. A lényeg, hogy legyen elegendő helyünk a megfelelő tároláshoz.

2. Kategorizáljunk 

A rendhez szükség van egy rendszerre, amit mindig tiszteletben is tartunk mind a pakolás, mind a keresés során. Hozzunk létre különböző kategóriákat, mint például gyerek törölközők, vendég ágyneműk vagy téli huzatok. Ezek alapján pakoljuk az ágyneműket és törölközőket a tárolókba.

3. Szerezzünk be tárolókat 

Néhány tárolókosár teljesen megváltoztathatja az ágyneműtartó rendezettségét, szerencsére pozitív irányba. Szerezzünk be pár kosarat vagy fiókelválasztót, ami elhatárolja egymástól a különböző kategóriákat. 

4. Keressünk alternatív megoldásokat

Mindannyian ismerjük azt a rém idegesítő érzést, amikor ki szeretnénk venni egy törölközőt a kupac legaljáról, és leborul az egész torony, ezért kezdhetjük újra a hajtogatást. A hagyományos hajtogatási módszer helyett keressünk alternatív megoldásokat. Például tekerjük össze henger alakba a törölközőket, és ezeket dobjuk a kosárba. Így az alsó darabot is kivehetjük anélkül, hogy minden összedőlne.

5. Vegyünk egyen darabokat

A rendezett ágyneműtartó miatt nem szükség azonnal lecserélni a teljes készletet, és egyen darabokat beszerezni. Azonban hosszútávon, amikor új ágyneműt és törölközőket veszünk, érdemes ugyanazt a márkát ugyanolyan típusban beszerezni, hogy minél könnyebb legyen a rendszerezés. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin