Forrás: Getty

Ezekkel a csodaszerekkel tisztítsd meg a műanyag kerti székeket

Hogyan láss neki a fehér műanyagszékek tisztításának?

Szükséged lesz a slagra vagy egy vizes kannára, szivacsra vagy kefére, gumikesztyűre, ecetre és szódabikarbónára, általános tisztítószerre, valamint oxigén alapú fehérítőre – ez lehet például oxy por vagy fehérítő alapú folteltávolító spray, amit a legtöbb tisztítószer márka forgalmaz.

Vidd ki a tisztítandó székeket a napra, a slag közelébe, vedd fel a gumikesztyűt, majd neki is láthatsz a tisztításnak.

A tisztítás lépésről lépésre:

  1. lépés: Készíts egy tisztítópasztát ecetből és szódabikarbónából. Úgy készítsd el a keveréket, hogy a két alapanyagból paszta állagú masszát kapj. Ezt vidd fel az elszíneződött felületekre és a foltokra, és hagyd dolgozni 5-10 percig.
  2. lépés: Mosd le az ecet és szódabikarbóna keverékét. Alaposan öblítsd le, hogy a következő lépésben jól tudjon működni a fehérítőszer.
  3. lépés: Az oxy por vagy fehérítős folteltávolító spray lesz az igazi csodaszer, ami tud segíteni ismét fehérré varázsolni a széket. Az oxy port keverd ki a használati utasítás szerit, majd alaposan dörzsöld át vele a széket. Ha ezzel megvagy, ne mosd le a felületről, hanem tegyél papírtörlőket az elszíneződött részekre, hogy hosszan ott tartsa a fehérítő anyagot. A fehérítő spray-t is hasonlóan kell alkalmazni, azonban ezt csak rá kell fújni a szék felületére, majd ugyanúgy papírtörlővel befedni 5-10 percre, hogy még hatékonyabb legyen.
  4. lépés: Ha letelt a hatóidő, körkörös mozdulatokkal dolgozd is bele a székbe a fehérítőt. Ehhez használd a szivacsot vagy a kefét.
  5. lépés: Öblítsd le a fehérítő anyagokat, figyelve, hogy az ne folyjon kisállat itatójába vagy a gyerekek medencéjébe.
  6. lépés: Fújd le a széket általános tisztítószerrel. Ebből ne hagyd ki a szék alját sem.
  7. lépés: Végezetül bő vízzel mosd le a székeket.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.