Forrás: Getty

Ezeket a hibákat kerüld el, ha nyitott polcod van

1. Napi fogyasztási cikkek össze-vissza

Nagy lehet a kísértés, hogy nyitott polcon helyezd el a lisztet, a tésztát, a rizst és a többi élelmiszert, hiszen így a kezed ügyében maradnak a leggyakrabban használt alapanyagok. Igen ám, de milyen áron? Az egyik probléma, hogy roppant zűrzavaros összhatást kelt a százféle csomagolás, a másik pedig az, hogy így minden könnyű prédát jelent az élelmiszermolyoknak. Ha már mindenképpen nyitott polcon szeretnéd tárolni ezeket, szerezz be légmentesen zárható, egységes üvegtartókat!

2. Kiállítást rendezel

A nyitott polc remek lehetőséget biztosít arra, hogy dekorelemként vonultass fel bizonyos funkcionális tárgyakat, például konyhai eszközöket vagy tányérokat. A baj csak az, hogy ha teljes egészében kiállítási célra használod a polcaidat, akkor elvész a tárolási funkció, ráadásul a sok bemutatott tárgy miatt zavaros lehet, hogy mi is a helyiség fókuszpontja. Így tehát jobb, ha csak egyetlen polcot vagy polcrészt használsz erre a célra.

3. A tűzhely mellé teszed a polcot

Ha szoktál sürögni-forogni a konyhában, akkor sejtheted, hogy a tűzhely mellé vagy fölé szerelt polc miért nem feltétlenül jó ötlet. Ott ugyanis fokozottan ki van téve a szennyeződéseknek – nem csupán a polc, hanem a rajta lévő holmi is. Egy pohárkészlet például napok alatt piszkos lehet anélkül, hogy levennéd.

4. Könnyen leeshet, ami rajta van

Alapvető biztonság szabály, hogy egyetlen polcról se tudjon könnyen leesni semmi, illetve ne lehessen a hétköznapok során egy védtelen mozdulattal leverni róla semmit. Így tudod minimálisra csökkenteni az anyagi kár és a sérülések veszélyét.

5. Nem portalanítasz

A nyitott polcok bizony porosodnak – hol jobban, hol kevésbé. Muszáj tehát rendszeresen letörölnöd őket, és mindazt, ami rajtuk van. Az üvegfelületek különösen kényesek, mint ahogy a fehér vagy fekete színű polcok is. (Előbbieken minden kosz meglátszik, utóbbiakon pedig elsősorban a por és a világos szöszök.)

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.