Forrás: Getty

Ez a konyha 5 legkoszosabb pontja, amit ideje minél hamarabb takarítani

1. Mosogatószivacs: Az egyik legnagyobb baktériumtanya a konyhában. A nedves környezetben az ételmaradékok miatt gyorsan elszaporodnak a kórokozók. Érdemes néhány naponta forró vízben átmosnod őket, hetente pedig lecserélned.

2. A konyhapult: Még ha nem is látszik, a pult tele van porszemekkel, amelyek beleragadnak a zsíros pöttyökbe és foltokba. Minden nap érdemes áttörölnöd egy meleg vizes, mosószeres ruhával.

3. Vágódeszkák: A vágódeszkák, pláne, ha műanyagból készültek, több koszt és kórokozót gyűjtenek össze, mint amennyit el tudnál képzelni – különösen akkor, ha rendszeresen vágsz rajtuk nyers húst. Megoldás: mindig forró vízzel és alaposan tisztítsd ezeket az eszközöket.

4. Kávéfőző: A kávéfőző belső részeiben könnyen elszaporodhatnak a penészgombák és más kórokozók, ha nem tisztítjuk rendszeresen. Mit tehetsz ez ellen? A víztartályába tegyél ecetet, és főzz le néhány adag „kávét”, majd mosd ki a tartályt, és tiszta vízzel is tedd meg ugyanezt, hogy kiöblítsd. Így megszabadulhatsz a lerakódásoktól és a kellemetlen szagoktól.

5. Edények alja: Az edények alján is észrevétlenül halmozódik fel a zsír, ami egy idő után vastag réteget képezhet. A forró szappanos víz ezen is sokszor segít, de ha kell, hagyd rajtuk egész éjszakára a zsíroldót, hogy igazán tiszták legyenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.