Forrás: Getty

Ez a 3 legfontosabb szempont a kanapéd kiválasztásánál

1. Nézd meg az anyagát!

A nappalid központi bútordarabját jelentő kanapédnak nemcsak az enteriőrbe kell beleillenie, hiszen jó, ha az anyaga gyakorlatias szempontoknak is megfelel. Léteznek erősebb, a napi használatot és kopást jobban tűrő anyagok, míg olyanok is vannak, amiken jobban meglátszanak a sérülések és a foltok. Míg a világos színű kanapék remekül festenek egy minimalista lakásban, tudnod kell, hogy ezek sokkal hamarabb mutatják a használat nyomait, mint a sötétebbek.

Ha kisgyermek vagy házi kedvenc is van a családban, valószínűleg jobb, ha strapabíróbb, könnyebben tisztítható és színtartó anyagot választasz.

Ez a 3 legfontosabb szempont a kanapéd kiválasztásánál
Forrás: Getty

2. Fókuszban a háttámla

Ugye, láttál már olyan kanapét, ami hívogatóan kényelmesnek tűnt, de amint lehuppantál rá, kiderült, hogy mégsem az? A titok nyitja, hogy a háttámla legalább olyan fontos a kényelem szempontjából, mint az ülőpárna. Gyakori hiba, hogy például internetes vagy katalógusból történő rendelésnél bemutatótermi próba nélkül kerül kiszállításra kanapé – tehát úgy is megvásárolhatod, hogy fogalmad sincs, milyen érzés rajta ülni.

Az ideális kanapén kényelmesen – nem túl görnyedten, de nem is természetellenesen egyenes tartással – tudsz ülni úgy, hogy a csípőd és a gerinced is megfelelő alátámasztást kap. Ebben kulcsszerepet játszik a háttámla magassága mellett a párnázat anyaga és minősége is.

3. Igényes kidolgozás

Tulajdonképpen a legfontosabb, amit érdemes szemügyre venned egy kanapén, hogy mennyire igényes a kidolgozása. Ez nemcsak a párnákra igaz, hanem a rugózatra vagy a szivacsra is. A rugós mindenképpen jobb minőségű és tartósabb lesz, mint a szivacs. Az öltések minősége – az esetleges rojtokkal vagy bolyhokkal együtt – is árulkodó lehet.

Ha lehet, böngészd át az adott modellről írt vásárlói véleményeket, amelyekben gyakran a néhány napos vagy hetes használat utáni tapasztalatok is szerepelnek, őszintén felhívva a figyelmet az előnyökre és a hátrányokra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.