Az eldugult lefolyó sok háztartásban okozhat kellemetlen tüneteket. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, nem árt odafigyelni néhány apróságra.
Mik vannak a tiltólistán?
Használt olaj
A használt olajat nem érdemes újra felhevíteni, mert rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel belőle, így jobb megszabadulnod tőle. De a lefolyó helyett gyűjtsd inkább befőttesüvegbe, majd add le valamelyik benzinkúton. Ha a lefolyóba öntöd és vizet engedsz rá, az olaj megszilárdul, és dugulás keletkezik a csőben.
Kávézacc
A zacc az egyik legjobban újrahasznosítható anyag: új életet adhatsz vele növényeidnek, arcpakolásnak is kiváló, de számos egyéb dologban is remek alapanyag.A lefolyóban viszont semmiképp sincs helye: itt ugyanis megtapad a cső falán, vízzel érintkezve pedig megduzzad, mely dugulást idéz elő.
Tészta főzővize
Noha legtöbbünk gond nélkül önti a tészta főzővizét a lefolyóba, nem árt némi óvatosság. A száz fokon forró víz ugyanis megolvaszthatja a csöveket, illetve az azzal bekerülő zsíros tésztadarabok is hozzájárulhatnak a duguláshoz.