Forrás: Getty

Egy döbbenetesen furcsa festési trükk az Instagramról, ami tényleg működik

Festés zoknival – Tényleg működik?

Igen, jól olvastad: zoknira kell cserélni az ecsetet. Ehhez a furcsa festési módszerhez csak műanyag kesztyűre és egy tiszta, pamut zoknira lesz szükséged. A legjobb, ha a zokni új és nem lyukas, viszont nem kell, hogy drága legyen. Ragacsos tisztítóhengerrel tisztítsd le a zoknit, nehogy szöszök ragadjanak majd a festendő felületre, ezután húzd fel a műanyag kesztyűt a kezedre, végül pedig jöhet rá a zokni. A zoknis kezedet mártsd a festékbe, csepegtesd le róla a felesleget, és kezdődhet is a festés.

Mikor használható ez a technika?

A zoknis festési technikát az ecset kiváltásához találták ki, ugyanis az ecset szálai könnyen csíkokat húzhatnak a falra. Előszeretettel használják nehezen elérhető részek mázolásához, mint amilyen például a szék lába vagy a lépcsőkorlát.

De akár nagyobb, egyszerűbben festhető felületekhez is használható, mint például a kerítés. Előnye, hogy az így felvitt festék egységesre és csíkmentesre szárad, és a kihullott ecset szálaktól sem kell tartanod, melyek bele tudnak száradni a festékbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.