Forrás: Getty

Ebből a 4 jelből biztosra veheted, hogy beázik a tető

Ha beázik a tető, még egy szakembernek sem könnyű elsőre azonosítani, hol jut be a víz, hiszen az a legkisebb résen is be tud folyni.  Sok időt és pénzt spórolhatsz meg magadnak, ha időben eszmélsz, hogy baj van. Épp ezért ajánlott minél gyakrabban szétnézned a padláson, és azonnal lépned, ha az alábbi jelek egyikére leszel figyelmes:

1. Penész és nedvesség van a házban

Ha megjelenik a penész az otthonodban, akkor minél előbb ki kell derítened, mi okozza a problémát, hiszen ezek a zöld és fekete foltok komoly egészségügyi panaszokat okozhatnak. Tartsd észben, hogy a penész kialakulását okozhatja például a tető beázása, ezért érdemes ellenőrizned a tetőt.

2. Megtépázta a vihar

Egy vihar igencsak nagy károkat tud okozni a tetőben, de már az is súlyos problémákhoz vezethet, ha az erős szél következtében meglazul egy-egy tetőcserép. Ennek következtében beázhat a tető, ha pedig a cserepek lecsúsznak, akár súlyos sérüléseket és károkat is okozhatnak.

Ebből a 4 jelből biztosra veheted, hogy beázik a tető
Forrás: Getty

3. Laza, törött vagy hiányzó tetőcserepek

Rendszeresen vess egy pillantást a tetőre, és vizsgáld meg, hogy nem hiányzik-e valahonnan tetőcserép. A meglazult cserepeket erősítsd vissza, vagy kérj fel egy szakembert erre. Ha kisebb repedések vannak itt-ott a cserepeken, ezeket le tudod szigetelni, így nem kell azokat lecserélned.

4. Eltömődött az eresz

Egy lapostetős ház esetében kiemelten fontos, hogy tökéletesen működjön a vízelvezetés, ugyanis ha ott valami dugulás van, akkor rövid időn belül be fog ázni a tető. Épp ezért fontos, hogy mindig szemmel tartsd az ereszcsatorna állapotát. Főleg ősszel kerül bele rengeteg falevél, így ilyenkor érdemes gyakrabban kitisztítani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.