Forrás: Getty

Dobd fel a régi karácsonyi díszeket szalaggal – Íme, az idei ünnepi szezon nagy trendje

Alapanyagok, előkészületek

Mivel az újrahasznosítás idén nagyon trendi lett, a karácsonyi díszeket is elérte ez. Biztosan neked is van otthon olyan díszekkel teli dobozod, amit már évek óta hagysz porosodni, mondván: egyszer valamire még biztosa jó lesz. Eljött ennek az ideje! A régi díszeken kívül szükséged lesz még karácsonyi mintás szalagokra és egy ollóra.

Dobd fel a régi karácsonyi díszeket szalaggal – Íme, az idei ünnepi szezon nagy trendje
Forrás: Getty

Készülnek a díszek

Ha mindennel megvagy, jöhet is az első lépés, a régi díszek előkészítése. Érdemes őket először kicsit megtisztítani, portalanítani. Ezután vágd le róluk az eredeti akasztót. Vágj 15-20 cm-es darabokat a karácsonyi szalagokból. Sokan szeretik, ha nem lóg le nagyon az ágakról a dísz, másoknak pedig pont az ellenkezője tetszik. Ezután már csak az maradt, hogy a levágott szalagokból elkészítsd a díszek új akasztóját, majd jöhet is a díszítés ezekkel a csodálatos felújított dekorációkkal.

Miért mutat ez olyan jól?

Nem csak az olcsóságában és az egyszerűségében rejlik ennek a trendnek a népszerűsége, hanem abban is, hogy bizony nagyon jól mutatnak a fákon a szalagos díszek. Az eredeti akasztók szinte nem is látszanak, így még ha valamilyen szinten díszesek is voltak, soha nem vette az észre senki. Viszont ha szélesebb szalagot használsz, akkor az akasztó is a dekoráció része lesz, ezzel egy sokkal telítettebb és szebb fát kapsz – akár kevesebb dísszel is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.