Forrás: Getty

DIY falvédő ötletek – Dekoratív és praktikus megoldások

Dekoratív DIY falvédő ötletek

  • Makramé

Olcsó, könnyen elkészíthető, de mutatós DIY falvédő ötletet keresel? Az interneten millió makramé készítő videót találsz, így lépésről lépésre le tudod követni az elkészítés menetét. A makramé szálai ráadásul kellően vastagok ahhoz, hogy megvédjék a falat a mindennapok viszontagságaitól.

  • Színes, szőtt falvédő

Szőni sem nehéz, de csomózós technikával is készíthetünk színes falvédőket. Ez a módszer is pénztárcabarát, és kezdők számára is vállalható kihívás. Ehhez is találhatunk videókat online, de szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat, és egyedi mintákat is készíthetünk.

  • Kész szőnyeg

Ha az előző két ötletet bonyolultnak érzed, akkor sem maradsz DIY falvédő ötlet nélkül. Válassz egy kész szőnyeget, és készíts ehhez keretet, amivel fel lehet erősíteni azt dekoratív módon a falra. Például egy szépre lazúrozott faág stílusossá teheti a szőnyeg felerősítését.

  • Drapériák

Egy régi lepedőt textilfesték segítségével mutatós falvédővé alakíthatsz. Fessünk rá szöveget vagy mintákat! Még egyedibbé tehetjük a falvédőt, ha felvarrható vagy felvasalható matricákat és figurákat választunk a díszítéshez. Például gyerekszobába csuda jópofa falvédőket lehet így készíteni.

  • Fonalas megoldás

Ha nem vagy a szövés vagy a fonás nagymestere, akkor sem kell lemondanod a DIY falvédőről. Fogj egy lécet, ami a falvédő alapjául fog szolgálni, majd egyesével erősítsd fel rá a szálakat. Tehetünk fel különböző hosszú fonalakat egymásra lapolva vagy más színben, hogy egyedi mintát kapjunk. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogyha megsérül a falvédő, könnyen kijavíthatjuk, csupán a sérült fonalszálakat kell kipótolni.

Praktikus DIY falvédő ötletek

  • Kilincsvédő

Az ajtó teljesen hátra csapódik, és attól félsz, hogy csúnya lyukat üt a falba?  Fogj egy régi műanyaglabdát, vágd ketté, és erősítsd fel a falra a kilincs magasságában. Hagyhatod színesen, de le is festheted vagy be is vonhatod valamivel, hogy jobban passzoljon a szobába.

  • Falvédő elem

Dekorációnak sem utolsó, de a legjobb benne, hogy megvédi a szék háttámlájától a falat. A barkácsüzletekben rengeteg falvédő elemet lehet kapni, aminek többségét egyszerűen csak fel kell erősítened a falra. Ez lehet gipszkarton vagy bármilyen strapabíró anyag, amit le lehet festeni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.