Forrás: Getty

DIY beltéri növényfal – Mutatjuk, hogyan készítheted el a lakberendezők kedvenc modern fali díszét

DIY beltéri növényfal – mire lesz szükségünk?

Szerszámok és eszközök:

  • Fúrógép

Alapanyagok:

  • Szövet fali cipőtartó
  • Műanyag növénycserepek
  • Virágföld
  • Felfúrható fali akasztók
  • Növények (lehetőleg futó vagy más bokros fajták, hogy dús legyen a végeredmény)

DIY beltéri növényfal lépésről lépésre

1. Hely kiválasztása

A tökéletes helyszín kiválasztása nagyon fontos, hiszen olyan falfelületet kell találnunk, melynek struktúrája képes megtartani a növényeket, azoknak cserepeit és virágföldjét is. A növények érdekében olyan falrészt kell találnunk, amelyik minden nap kap pár óra napfényt.

2. Béleljük ki a cipőtartó zsebeit

A cipőtartó belsejét érdemes vízhatlan anyaggal kibélelni, hogy öntözéskor ne szivárogjon át a víz az anyagon. Ez lehet egy egyszerű műanyagzacskó is, de vannak kifejezetten növényekhez való vízhatlan anyagok. A vízhatlan anyag használata az egész cipőtartó hátulján ajánlott, hogy minél jobban megvédjük a falat a nedvességtől.

3. Növények kiválasztása és előkészítése

A projekt sikere nagymértékben függ a kiválasztott növényektől. A legjobb, ha alacsony fény- és vízigényű fajtákat választunk, például szukkulenseket. Törekedjünk hasonló igényű növényeket összeválogatni. Kinézetre a bokrosabb, nagyobb levelű fajtákat ajánljuk, hiszen így lesz igazán látványos a fal. A megvásárolt növényeket ezután tegyük rendbe, ültessük át a megvásárolt cserepekbe, és adjunk friss virágföldet nekik.

4. Cipőtartó felerősítése

Az előkészületek után itt az ideje felerősíteni a cipőtartót a falra. Fúrjuk fel az akasztókat, majd ellenőrizzük, hogy kellően stabilan állnak-e a falban. Ha igen,  tegyük rá a fali cipőtartót.

5. Növények elrendezése

Jöhet az utolsó lépés: rendezzük el a növényeket egyesével a zsebekbe. A futónövényeket az alsó részre tegyük, hiszen így nagyobb falfelületet fed majd be a tartó. Ne féljünk kísérletezni az elrendezéssel addig, amíg teljesen elégedettek nem vagyunk a végeredménnyel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.