Forrás: Getty

Csodaszép inspirációk – 5 izgalmas szín a plafonra, ha lecserélnéd az unalmas fehéret

A plafont néha “az ötödik falnak” is nevezik, mivel a másik négy falfelülettel együtt ez alakítja ki a belső terek megjelenését és hangulatát. Épp ezért a mennyezet ugyanolyan fontos, mint a falak vagy a padló. A fehér szín az esetek többségében előnyös és szép, ám rengeteg más árnyalat is jól mutat a fejünk fölött. Íme a lista:

1. Barna

A barna szín kisebbé és otthonosabbá teszi a teret. Néha azonban pont ez a cél, hiszen a nagy belmagasság vagy tágas alaprajz hajlamos rideg atmoszférát teremteni a szobában. A barna pont ezt ellensúlyozza, és ha amúgy is a természetes színeket kedveled, tökéletes megoldást jelenthet számodra.

2. Sárga

A sárga színt nem lehet nem észrevenni. És épp ez a cél! A sárga plafon a fehérrel ellentétben szembetűnő, játékos, és élettel tölti meg a teret. Szuperül mutat letisztult – például fehér – szobában, mivel a semleges árnyalatok hozzák ki igazán az élénkségét.

3. Bordó

Feltűnő, nem mindennapi dizájnra vágysz? Túl harsány számodra a piros? Fesd bordóra a plafont! Az egyszerű szobákat is remekül feldobja, a profik főként kicsi terekbe választják. A barnához hasonlóan otthonos és meleg, ami egy legridegebb szobát is hangulatossá tesz.

4. Kék

Az ég színe bizonyítottan javítja a közérzetet, javítja a produktivitást, világos árnyalatban pedig tágasabbá teszi a szobát. A dizájnerek fehér falszínnel szokták párosítani, így jóval világosabb lesz az összhatás – pont úgy, mintha egy tengerparti házikóban lennénk.

5. Rózsaszín

Ha az otthonodban sok rosé gold kiegészítő van, a legjobb dolog, amit tehetsz a szobával, hogy rózsaszínre fested a plafont. Persze nem csak rosé golddal lehet kombinálni, a fa kiegészítőkkel is remekül passzol.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.