Forrás: Getty

"Csináld magad" szép karácsony XI. – Szuper karácsonyfadísz papírgurigákból

A fenntarthatóság és az upcycling szerencsére egyre divatosabb, aminek köszönhetően nagyon sokan inkább saját maguk készítik el a dekorációkat az ünnepekre is. Jelen esetben egy aranylóan csillámló csillagdísz elkészítését fogjuk bemutatni, amit egy olyan dologból készítünk el, ami egyébként mindig a szemetesben landol. Ez nem más, mint a WC papírguriga.

Hozzávalók

  • Papírgurigák (WC-papír, papírtörlő guriga…)
  • Vonalzó
  • Olló
  • Ceruza
  • Ragasztó
  • Ecset

Elkészítés

A papírgurigát nyomjuk össze, egy vonalzó segítségével jelöljünk be rajta 1 cm széles darabokat, majd ezeket vágjuk ki. Az 1 cm széles darabok egyik végét kenjük be ragasztóval, és csillag alakzatban illesszük egymáshoz. Ha elkészült a csillagforma, akkor szükségünk lesz egy kisebb gurigára, amit szintén vágjunk 1 cm-es darabokra. Ezeknek is kenjük be a végeit ragasztóval, és illesszük a csillagba. Ezt addig folytassuk, amíg egy szép csillagot nem kapunk. Ha elkészültünk vele, akkor egy ecset segítségével kenjük be ragasztóval a díszt, majd szórjuk tele arany csillámokkal. Utóbbiak bele fognak ragadni a ragasztóba, így szép csillogó lesz a végeredmény.

A videóban meg is tudod nézni a csillag elkészítését:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.