Forrás: Getty

Ezek az Ytong tégla legfontosabb tulajdonságai

Nézzük, melyek a Ytong tégla legfontosabb tulajdonságai.

Mi az az ytong tégla?

Az YTONG eredetileg egy építőipari cég, ám annyira jellegzetes és egyedi az általuk létrehozott építőelem, hogy maga az egység is kapta a nevét. Az ytong tégla – vagy ytong egység – tulajdonképpen egy homokból, vízből és levegőből álló „pórusbeton”. A gyártási folyamat során az ytong egységekben levegővel töltött cellák alakulnak ki. Ez a „beszorult” levegő pedig a lehető legjobb hőszigetelést jelenti az ebből a téglából felépült otthonoknak.

A Ytong tégla tulajdonságai:

  • Könnyű: Az ytong tégla a legkönnyebbek közé tartozik. Ezt a tulajdonságát egyedi összetételnek és a speciális gyártási folyamatnak köszönheti. Relatíve kis súlya korántsem jelent problémát a tartósság szempontjából, sőt, inkább előnyös.
  • Nagyon jó hőszigetelés: Az ytong tégla kiváló hőszigetelő képessége is páratlan, amit elsősorban a légpórusoknak köszönhet. A hideg időszakokban bent, nyáron kívül tartja a meleget, amelynek hála jelentős összegeket spórolhatsz meg.
  • Strapabíró és tartós: az ytong tégla legalább olyan tartós, mint a hagyományos megfelelője.
  • Egyszerű és gyors dolgozni vele: Az ytong blokkok olyan könnyen fűrészelhetők, mintha fadarabokat vágnál a bográcsozáshoz. Többek között ennek köszönhetően relatíve gyorsan lehet dolgozni is vele, ami sok időt spórolhat meg neked az építkezés során.
  • Tűzálló: Az ytong egy tűzálló anyag, sőt, tűz esetén sem bocsát ki káros anyagokat, emiatt az egyik legbiztonságosabb építési alapanyag.
  • Kiváló hangszigetelés: Az ytong téglák belsejében lévő levegőcellák elnyelik a hangot, így képes jelentősen csökkenteni például a forgalmas utca zaját.
  • Környezetbarát: Az ytong tégla gyártásához lényegesen kevesebb energiát kell felhasználni, mint például a hagyományos téglánál. Ráadásul – ahogy már említettük – jó hőszigetelő képességgel bír, ennek hála az energiafelhasználást is képes csökkenteni.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.