Forrás: Getty

Alkoss KEDDvedre! 7. – Készíts velünk skandináv juta kosarat

Ha szereted a skandináv stílust és a saját készítésű dekorációkat, akkor ez a DIY projekt neked való! Egy egyszerű juta kötél tál elkészítése nem csak szórakoztató, de a végeredmény egyedi dísze is lesz otthonodnak.

Amire szükséged lesz:

 • Egy nagy tál formázáshoz (bármilyen méretű tál megfelel, attól függően, hogy mekkora kosarat szeretnél készíteni)
 • Egy tekercs juta kötél (A juta egy természetes növényi rost, amelyet a juta növény (Corchorus spp.) szárából nyernek, de nem kötelező ezt a kötélfajtát választanod)
 • Szuper erős ragasztó
 • Festőecset
 • Műanyag fólia
 • Dekorációs elemek (például dekoratív golyók)

Elkészítés:

 1. lépés: Fedd be a formázó tálat műanyag fóliával, hogy megvédd a ragasztótól, és könnyebben eltávolíthasd a kész tálat.
 2. lépés: Kezdd el a juta kötelet alul, a közepénél feltekerni, és folyamatosan rögzítsd ragasztóval. Használj ecsetet a ragasztó felviteléhez, és haladj felfelé spirál alakot követve. Minden réteget alaposan rögzíts ragasztóval, hogy stabil legyen.
 3. lépés: Folytasd a kötél felragasztását, amíg el nem éred a kívánt magasságot és formát. Ügyelj arra, hogy minden réteg jól tapadjon, és ne maradjanak hézagok. Az ujjaddal közelebb is húzhatod az egyes rétegeket.
 4. lépés: Hagyd a tálat teljesen megszáradni. Ez akár néhány órát is igénybe vehet attól függően, hogy mennyi ragasztót használtál.
 5. lépés: Miután teljesen megszáradt, óvatosan távolítsd el a műanyag fóliát és a juta tálat a formázó tálról. Ha szükséges, erősítsd meg a gyengébb részeket ragasztóval.
 6. lépés: Helyezd el a kész juta tálat az asztal közepén, és tedd bele a dekoratív elemeket. A skandináv stílushoz illően választhatsz természetes anyagokból készült díszeket, például fa golyókat vagy növényi alapú dekorációt is.

Miért passzol ez a skandináv kosár bármilyen otthonba?

 • Stílusos és természetes: A juta kötél természetes megjelenése tökéletesen illeszkedik majd otthonodba, hiszen a természetes kiegészítők minden stílusú enteriőrben jól mutatnak.
 • Könnyen elkészíthető: Ezt a kosarat akkor is elkészítheted, ha nem vagy jártas a DIY projektek világában, ráadásul az alapanyagok olcsók és könnyen beszerezhetők.
 • Egyedi dekoráció: Egy saját készítésű juta tál biztosan felkelti a vendégeid figyelmét, és különlegessé teszi az otthonodat.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.