Forrás: Getty

Alkoss KEDDvedre 6. – Festés nélküli DIY napraforgó kép - videóval

Kedveled a minimalista dekorációt? Esetleg a DIY szerelmese vagy? Ez a minimalista napraforgós fali kép tökéletes módja annak, hogy természetes anyagokkal díszítsd otthonodat, miközben egyedi és stílusos dekorációt készítesz.

Amire szükséged lesz:

  • Fehér festővászon (méret a választásod szerint)
  • Rattan tányéralátét
  • Természetes anyagú csíkok a virágsziromnak (kukoricacsuhé vagy bármilyen hasonló anyag)
  • Olló
  • Ceruza és radír
  • Ragasztópisztoly vagy erős folyékony ragasztó
  • Vonalzó vagy mérőszalag

Így készítsd el a dekorációt

1. lépés: Készülj elő a gördülékeny munka érdekében

Készítsd elő a fehér festővásznat, ez lesz a kép alapja. Helyezd egy sík felületre, hogy könnyen dolgozhass rajta. Vágd négy egyenlő részre a rattan tányéralátétet. Ügyelj arra, hogy a darabok egyformák legyenek, hogy szimmetrikus legyen a végeredmény.

2. lépés: Találd ki az elrendezést

Helyezd a negyedelt tányéralátét darabokat a vászon négy sarkába, így vizualizáhatod a végeredményt. Ha tetszik az elrendezés, akkor ceruzával óvatosan körbe rajzolhatod a darabokat a vásznon. Használj radírt, ha szükséges, hogy korrigálhasd a vonalakat. Ez segít megtervezni, hova kell majd ragasztani a csíkokat és a darabokat.

3. lépés: Ragaszd fel a szirmokat

Mérd le és vágd méretre a természetes anyagú csíkokat, hogy pontosan illeszkedjenek a körberajzolt területekre. Ezek lesznek a napraforgó szirmai. Ragaszd a szirmokat a körberajzolt területekre. Ehhez használj ragasztópisztolyt vagy erős folyékony ragasztót, és ügyelj arra, hogy a csíkok szorosan egymás mellé kerüljenek, hogy szép és egyenletes legyen a felület.

4. lépés: Rögzítsd a napraforgó közepét

Miután a csíkok megszáradtak, ragaszd rá a negyedelt tányéralátét darabokat a kijelölt helyekre. Nagyon óvatosan nyomd az alátétet a képre, amíg meg nem fogja a ragasztó.

5. lépés: Kísérletezz egyedi elrendezéssel

Ha szeretnéd, használhatsz egy teljes tányéralátétet is, amit a vászon közepére rögzítesz, amivel egy egész napraforgót ábrázolhatsz. Ez különleges hatást kelt, és a kompozíció központi eleme lehet. Ismételd meg a fenti lépéseket addig, amíg szinte teljesen meg nem töltöd a vásznat napraforgókkal a saját ízlésed szerint.

6. lépés: Szárítsd meg a képet

Miután minden darabot és csíkot felragasztottál, hagyd száradni a képet néhány órán keresztül. Amíg szárad a kép, egyáltalán ne emel fel a keretet, hagyd csak dolgozni a gravitációt. Ha a ragasztó megszáradt, nézd át a képet, és javítsd ki az esetleges hibákat vagy laza részeket. Végül helyezd el a kész művet a falon, és gyönyörködj a saját készítésű, minimalista napraforgós fali képedben.

Tippek:

  • Használj különböző természetes anyagokat, hogy még egyedibbé tedd a képedet. Próbálj ki különböző textúrákat és színeket.
  • Ha szeretnéd, festhetsz is a vászonra vagy a rattan tányéralátét darabokra, hogy még színesebb és egyedibb legyen a műved.

Íme a videó, ami segíthet a kép elkészítésében:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.