Forrás: Getty

Alkoss KEDDveddre 9. – DIY váza tejesdobozból és mozaikcsempéből?

A DIY projektek mindig mókásak, a legszebb bennük pedig az, hogy sokszor az elvetemültnek tűnő ötletek is szuper eredménnyel zárulnak. Ilyen meghökkentő, ám jópofa ötlet a mozaikcsempéből és tejesdobozból készült váza is. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készítheted el.

Szükséges eszközök:

 • Mozaikcsempék
 • Egy üres tejesdoboz
 • Ragasztópisztoly
 • Olló
 • Toll
 • Spakli
 • Egy régi szivacs
 • Flex fugázóanyag

Így készítheted el

 1. lépés: Először is alaposan tisztítsd meg az üres tejesdobozt, és hagyd teljesen megszáradni. Ezután vágd le a tetejét, hogy nyitott váza formát kapj.
 2. lépés: Használj ollót vagy más vágószerszámot a mozaikcsempék méretre vágásához. Készíts elő annyi csempét, amennyi a tejcsomagolás külsejére elég lesz. Fontos, hogy pontosan mérj, ugyanis ha túl kevés lesz a csempe, akkor ki fog látszani a tejesdoboz.
 3. lépés: Melegítsd fel a ragasztópisztolyt, és kezd el felragasztani a csempéket a doboz külsejére. Dolgozz kisebb szakaszokban, hogy a ragasztó ne hűljön ki, mielőtt a csempéket felhelyeznéd. Ügyelj arra, hogy a csempék szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és ne maradjanak nagy rések közöttük, mert így lesz igazán profi a végeredmény.
 4. lépés: Miután az összes csempe a helyére került és a ragasztó megszáradt, készítsd elő a fugázóanyagot a csomagoláson található utasítások szerint. Használd a spaklit a fugázóanyag felhordásához, és oszlasd el egyenletesen a csempék között. Ügyelj arra, hogy minden rés kitöltésre kerüljön, hiszen csak így lesz egybefüggő a váza felülete.
 5. lépés: Miután a fugázóanyag elkezd száradni, egy régi szivaccsal finoman töröld le a csempék felszínéről a felesleges fugázóanyagot. Ezt a lépést addig ismételd, míg nem lesz tökéletesen tiszta és sima a váza felülete.
 6. lépés: Hagyd a vázát teljesen megszáradni, hogy a fugázóanyag megfelelően megkeményedjen.

Íme, egy videó, amely végig is kísér a folyamaton:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.