Forrás: Getty

Akváriumot szeretnél? Ezek tippek segítenek az első lépésekben

1. Színvilág és háttér

A megfelelő háttér és színvilág kiválasztása nem csak az emberi szemnek fontos, hanem az akváriumban élő halaknak is. Egy világosabb háttérrel és kevesebb díszítőelemekkel biztosíthatod, hogy a halak színes és élénk árnyalatai kiemelkedjenek, miközben az állatok számára is barátságos a környezet.

2. A megfelelő növények

A növények nemcsak díszítőelemek az akváriumban, hanem biztosítják a szükséges oxigént és rejtekhelyeket is a halaknak. Válassz olyan zöldeket, amelyek jól alkalmazkodnak a halak környezetéhez, nem takarják el túlságosan a látványt, és nem utolsó sorban biztonságosak az akvárium élővilága számára.

3. A megfelelő vízszűrő rendszer

A víz forgatása és szűrése kritikus a halak egészsége szempontjából. Ügyelj arra, hogy a szűrőrendszer ne keverje túlságosan a vizet, mert az zavarhatja a halakat. Egyenletes vízforgatás mellett ügyelj a víz hőmérsékletére, és arról se feledkezz meg, hogy apró halak mellé olyan szűrőt kell választanod, amelybe nem tudnak beszorulni.

4. Megfelelő fényviszonyok

A megfelelő világítás nemcsak a szemünknek fontos, hanem a halaknak is. Válassz olyan lámpákat, amelyek színátmeneteket és természetes fényviszonyokat imitálnak. Figyelj arra is, hogy a világítás ne legyen túl erős vagy túl gyenge, mert előbbi serkenti a túlzott algásodást, utóbbi pedig rossz hatással van az állatokra.

5. Biztonságos rejtekhelyek és kellemes környezet

Biztosíts elegendő rejtekhelyet a halaknak, ahová bármikor visszavonulhatnak. A növények mellé szerezz be néhány barlangot és nagyobb követ. A kiválasztáskor ügyelj arra, hogy egyiknek se legyenek éles oldalai, mert azok megvághatják a halak uszonyait.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.