Forrás: Getty

Ablakpucolás: ezt az 5 hibát kerüld el, ha csíkmentes végeredményt szeretnél

1. hiba: Túl meleg és napos időben látsz hozzá

A napos, meleg napok azért nem alkalmasak ablakpucolásra, mert túl gyorsan megszárad akár a tisztítószer, akár a víz az ablakon, így nincs idő szépen eloszlatni a folyadékokat az üvegen a csíkmentes hatás érdekében.

Megoldás: Válassz felhős vagy hűvösebb napokat az ablakpucoláshoz. Mivel nyáron szinte minden nap forróság van, ezért ebben a hónapokban a leghűvösebb napszakot nézd ki, illetve amikor nem süti a nap az ablakot.

2. hiba: Papírtörlőt használsz

A papírtörlő felülete közel sem alkalmas az ablakpucolásra, hiszen a nedvszívóképessége nem a legjobb, ráadásul apró „morzsákat” is hagyhat maga után, ami csak szétkeni a tisztítószert, és csíkokat hagy maga után.

Megoldás: Használj mikroszálas törlőkendőt, hiszen annak anyaga nem csak a nedvességet, de a szennyeződéseket is remekül összegyűjti. Ráadásul sokkal „zöldebb” a papírtörlőnél, hiszen a használat után kimoshatod és sokszor újra felhasználhatod.

3. hiba: Nem minden oldalt törölsz át alaposan

Banális hiba, mégis gyakran megesik, pláne dupla ablakok esetében, hogy csak a legbelső és legkülső üvegfelületet tisztítod. Pedig szellőztetés során a belső üvegfelületek is ugyanúgy koszolódnak.

Megoldás: Ugyanolyan gondossággal tisztítsd az összes üvegréteget. Dupla ablak esetén ez sajnos négy üvegfelületet jelent.

4. hiba: Túl lassan haladsz

Lehet, hogy minden lépést tökéletesen végzel el, mégis csíkos marad az ablak tisztítás után. Ilyenkor gyakran az áll a háttérben, hogy nem elég gyorsan mosod le a tisztítószert az ablakról.

Megoldás: Amennyiben ez a problémád, akkor használj műanyag ablaklehúzót, amellyel gyorsan végezhetsz az egész ablakon, és garantáltan csíkmentes lesz a végeredmény.

5. hiba: Nem portalanítasz előtte

Ha ablakpucolás után is apró szennyeződések és maszatok maradnak az ablakon, akkor valószínűleg elfelejtettél portalanítani, vagy nem voltál elég alapos.

Megoldás: Mielőtt felfújnád az ablaktisztítót, mindenképp portalanítsd a felületet mikroszálas törlőkendővel, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon az üvegen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.