Forrás: Getty

A tökéletes kerti partik elmaradhatatlan kelléke ez a szuper recept

Erre hoztunk most egy fantasztikus receptet nektek Marton Adrienn gasztro-műsorvezető, privát séf és ételstylist konyhájából. Garantáltan sikert aratsz majd vele a vendégsereg előtt.

CITROMKRÉMES SZELET (glutén- és cukormentes)

Hozzávalók:

Alap: 

  • 90 gramm mandulaliszt
  • 90 gramm kókuszliszt
  • 20 gramm zabliszt
  • 2 ek. tápiókaliszt
  • 50 gramm édesítőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet vaníliaőrlemény

Krém: 

  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 30 dkg nyírfacukor
  • 4 db tojás (2 db sárgája)
  • 230 ml citromlé (frissen facsart) 

Elkészítés:

Alap

  1. A vaj kivételével mindent egybekeverünk, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és jól összekeverjük. Nem fog egybeállni, inkább morzsás állagú marad. 
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd egyenletesen lenyomkodjuk. 
  3. 180 fokon 10-15 percig sütjük.

Krém

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, majd közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle. 
  2. Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és a citromhéjat. 
  3. A krémet a tepsibe lévő tésztára öntjük, és minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük. 
  4. Amikor lehűlt, akkor lehet szeletelni.
A tökéletes kerti partik elmaradhatatlan kelléke ez a szuper recept

További különleges, könnyed recepteket – megannyi színes, hasznos tartalom és izgalmas olvasnivaló kíséretében – az Otthonok&Megoldások magazin nyári számában találsz. A lapot keresd június 8-ától az újságárusoknál!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.