Forrás: Getty

Erre hoztunk most egy fantasztikus receptet nektek Marton Adrienn gasztro-műsorvezető, privát séf és ételstylist konyhájából. Garantáltan sikert aratsz majd vele a vendégsereg előtt.
CITROMKRÉMES SZELET (glutén- és cukormentes)
Hozzávalók:
Alap:
- 90 gramm mandulaliszt
- 90 gramm kókuszliszt
- 20 gramm zabliszt
- 2 ek. tápiókaliszt
- 50 gramm édesítőpor
- 1 csipetnyi só
- 10 dkg vaj
- 1 csipet vaníliaőrlemény
Krém:
- 15 dkg hideg vaj
- 2 db citrom reszelt héja
- 30 dkg nyírfacukor
- 4 db tojás (2 db sárgája)
- 230 ml citromlé (frissen facsart)
Elkészítés:
Alap:
- A vaj kivételével mindent egybekeverünk, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és jól összekeverjük. Nem fog egybeállni, inkább morzsás állagú marad.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd egyenletesen lenyomkodjuk.
- 180 fokon 10-15 percig sütjük.
Krém:
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, majd közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle.
- Amikor besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és a citromhéjat.
- A krémet a tepsibe lévő tésztára öntjük, és minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük.
- Amikor lehűlt, akkor lehet szeletelni.

További különleges, könnyed recepteket – megannyi színes, hasznos tartalom és izgalmas olvasnivaló kíséretében – az Otthonok&Megoldások magazin nyári számában találsz. A lapot keresd június 8-ától az újságárusoknál!